Shopify, IBM tomt Apple Pay e-handel integrationer

Shopify sa att det kommer att erbjuda stöd för Apple Pay på sin e-handelsplattform i höst. Tillkännagivandet är knuten till Apples planer på att ta Apple Pay till mobila och webbläsare – ett drag som betydligt utökar räckvidden för den mobila plånboken och dess förmåga att konkurrera mot PayPal och Amazon.

På samma sätt, IBM sa att det kommer att erbjuda Apple Pay på nätet till kunder som kör onlinebutiker genom WebSphere och Commerce Cloud.

I sin nuvarande lydelse, kan Apple Pay användas i fysiska butiker och på vissa program – inte på mobila webbplatser och nätbutiker. Men när Apples nya MacOS Sierra rullar ut senare i år, kommer Apple Pay blir tillgängliga som ett betalningsalternativ i kassan i många nätbutiker. Shopify närvarande befogenheter nätbutiker för 275.000 köpmän medan IBM säger sig makt över 12.000 skyltfönster.

Det kommer att finnas begränsningar, naturligtvis, eftersom användarna kommer att krävas för att köra Safari på iPhone, iPad eller Mac för att autentisera inköp via TouchID och en länkad Apple Pay plånbok.

När det gäller Shopify, sade företaget Apple Pay kommer att finnas tillgängliga för handlare som använder Shopify in-house betalning gateway, liksom Stripe, Braintree, FirstData Payeezy, Authorize.Net, och Cyber. IBM planerar att erbjuda Apple Pay integration som en widget.

LÄS OCKSÅ

Shopify släpper SDK för att expandera handelsfartyg försäljningskanaler | Shopify delar ut gratis SSL-kryptering certifikat till handlarna | Shopify förvärvar Kit CRM för att stärka bot baserade meddelanden för handlarna | Amazon namn Shopify dess föredragna Webstore alternativ | IBM stärker Commerce plattform med mer kognitiv muskel

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Bakom huvud glitter: Fem saker du kan ha missat, iOS 10: Apples “största frigivning någonsin” för iOS, här är hur Apple planerar att skydda din integritet, Apple plockning av årets bäst utformade program, iOS 10 kommer att göra 40 procent av alla iPads föråldrad,? De goda och dåliga av Apple MacOS Sierra, watchOS 3,0 uppdateringar beskrivs,? Apple Pay breddar nå webben, konkurrerar med Amazon, PayPal, Apple gör sin AI pivot med Siri och iOS 10

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

WWDC 2016