Qantas sätter iPad bakom varje 767 säte

Qantas har klockat upp en Apple trifecta denna vecka, meddelade att det kommer att rulla ut iPads sin 767 flotta att strömma sin underhållning.

Tabletterna kommer att placeras i fickan före varje säte.

Från och med maj i år fanns det 23 Boeing 767-300 flygplan, enligt Qantas platsen, var och en med mellan 229 och 254 platser, vilket innebär att mer än 5000 iPads skulle krävas för att kit ut flottan. Men Qantas sa att det låg för närvarande över pensionsalternativ för några av flygplanet.

“Efter den framgångsrika försök av vår QStreaming tjänsten i år, vi kommer att samarbeta med Panasonic och använda sin EXW lösning för att ge mer än 200 timmar av on-demand in-flight nöjesinnehåll via iPads till varje passagerare i Business och Economy reser på vår B767 flotta “Qantas inhemska VD Lyell Strambi sade i ett uttalande.

Systemet kommer att rulla ut till det första flygplanet under fjärde kvartalet i år. De flesta av de flygningar som erbjuder tjänsten kommer att vara på Australiens östkust vägar, med flygande några också till Perth. Tjänsten kommer att vara gratis.

Flygbolaget fortfarande bedöma om det kommer att utvidga systemet så att kunderna kan använda sina egna tabletter att få tillgång till underhållning.

Detta är den tredje Apple relaterade annonsering i förra veckan för Qantas. Förra fredagen, meddelade Qantas att det skulle vara, rulla ut iPads till sina piloter, för att skära ner på mängden pappersarbete som behövdes för att släpa ombord. Tidigare i veckan sade flygbolaget att det, skulle grundstötning sin BlackBerry flotta till förmån för iPhone.

Krama Office 365

Det framkom också i veckan att Qantas har beslutat att rulla ut Microsoft Office 365 produkt. Företaget valde Microsoft efter vad man kallade en omfattande analys och testprocessen, som också tog Google hänsyn.

Företaget Avtalet omfattar mer än 30.000 användare, med specifika funktioner för att vara tillgänglig för olika användare beroende på deras roll.

Utbyggnaden kommer att påbörjas under det fjärde kvartalet i år och fortsätter fram till mitten av nästa år, i slutändan minska kravet på maskinbaserade installationer av Office.

Qantas CIO Paul Jones sa att det hade varit en nära beslut. “I slutändan kände vi att det Office 365 produkten lättare integreras i befintlig Qantas infrastruktur och bättre matchas våra framtida behov”, sade han i ett mailade uttalande.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Företaget planerar en, utrullning av Windows 7, i slutet av nästa år. Jones sade att Windows 8 “är en del av vår framtida tänkande”, men sade att inga bestämda beslut hade gjorts om huruvida företaget skulle migrera från Windows 7 till nyare operativsystem.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien