Yahoo poaches Google-annons exec

Yahoo har anställt Google reklam verkställande Michael Barrett till ny Chief Revenue Officer, som en del av webbportalen ansträngningar att återuppstå som en Internet titan.

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Medan Tim Morse fortfarande Yahoos finansdirektör, kommer Barrett fokusera på nya och befintliga sätt att generera intäkter för företaget, snarare än ta hand Yahoos ekonomi.

Han har varit på Google eftersom hans företag Admeld förvärvades av sökningen jätte förra året, för omkring US $ 400 miljoner dollar. Han kommer att rapportera direkt till interims vd Ross Levinsohn.

Det är en intressant hyra. Medan oväntat, knappast kommer det som en överraskning. Utöver allt annat, har Yahoo att få sin reklam spår igen.

Barrett var Fox Interactive chefs intäkter officer i 2006 till 2008. Det är inte heller första gången han har arbetat på Yahoo, efter att ha lämnat den då blomstrande web jätte efter bara sju månader i 1999.

Ut med det gamla, in med det nya: det har varit en svängdörr av chefer på Yahoo som på senare tid, och Levinsohn nu laddad med att få företaget på rätt spår igen. Tidigare Yahoo vd Scott Thompson inte ens få en chans innan han “avgick” från bolaget, efter “Resumegate” skandal.

En av de första “politik” för att få Yahoo tillbaka på rätt spår var att få företagets annonsutrymmet tillbaka in i rampljuset.

Yahoo postat endast US $ 1,08 miljarder intäkter under första kvartalet – bara en procents ökning jämfört med samma period ett år tidigare – något var bara tvungen att göras. Google och Yahoo är uppenbara rivaler i annonsutrymmet. Beviljas, är Yahoo långt efter Google – världens sökning Behemoth – vilket gör mer än 95 procent av sina intäkter från annonser.

Enligt AllThingsD s källor är Yahoo överväger en plan för att sälja eller överge stora delar av sin reklam tech företag och i stället förlita sig på utomstående leverantörer, inklusive Google.

Via webbplatsen USA

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre