Windows Phone för att stänga in på iPhone från 2017

Som, Jack skrev igår, det ser ut att vara något långsammare för Android i smartphone världen, men en annan icke-Apple företag förväntas göra stora framsteg under de kommande fyra åren.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien

Medan prognoserna i den mobila rymden är svåra att göra eftersom saker och ting gå så fort, jag tycker att det är uppmuntrande att se Canalys förutspår att Windows Phone kommer att stiga för att säkra tredje plats och även nära matcha Apple och iPhone med 2017.

Vi har sett Apples marknadsandel bo ganska platt under en längre tid, troligen på grund av en enda, mycket dyrt iPhone släpps en gång om året medan vi ser enheter över prissättning och kvalitet spektrum som kör Android och Windows Phone.

Jag skrev om, faller genomsnittliga försäljningspriset och luckan från funktionen telefoner till smartphones i år och framåt. Vi kommer att se tillväxt från de fyra stora smartphone plattformar framåt, men Windows Phone väntas ha den största förändringen i marknadsandelar.

Windows Phone har tagit nästan tre år att komma till cirka 3 procent, men med saker som, Halo för Windows Phone, flaggskepps enheter på stora amerikanska flygbolag, och, låg kostnad, fullfjädrad telefoner, Microsoft gör rätt saker för att positionera sig för framgång.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien