Vad gör Microsoft för att föra CRM Mobile plattformsoberoende (ta två)

Microsofts strategi för att leverera plattformsoberoende versioner av sin mobila klienten har skiftat. (Och inte på samma sätt som Microsofts Silverlight strategi har skiftat.)

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, hårdvara, bygga dig en $ 10 VR headset, Apple, Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store, iOS, iOS 10 är fortfarande en enda röra , men det är åtminstone en kvick, stabil röra

Igår bloggade jag att Microsoft, fördröja en andra gång den utlovade leveransen av sina CRM mobila klienter, för iPad, Android, Windows Phone och Blackberry. Men vad som faktiskt händer är mer nyanserad.

Bill Patterson, Principal Program Manager med Dynamics CRM laget, berättade den 2 november att Microsofts strategi för att leverera plattforms kunder skiftade tidigare i sommar.

Vi hade en strategi för (flera plattformar) inbyggda program som vi hade arbetat på “, säger Patterson. Men efter kund och partner feedback” beslutade vi att det var en komprometterad upplevelse “, sade han.” Vi bestämde oss för att ändra och gå kontinuerligt. “(” Continuous “betyder här konsekvent och ansluten över webbläsare, skiffer / tablett och telefon.)

Microsofts nya go-to-market strategi för sina mobila CRM-klienter kommer att ske i två faser.

“Vi tror att webbläsaren är den stora equalizern i alla formfaktorer”, säger Patterson. Det är därför Microsoft är att se till att göra sina CRM kapacitet nås via flera webbläsare, inklusive Internet Explorer (inklusive IE10), Chrome, Firefox och Safari på PC och Mac, som i sin December 2012 uppdateringstjänsten för Dynamics CRM. (Denna uppdateringstjänsten är kodnamnet Polaris.) Microsoft kommer att lägga till stöd för Safari på iOS i januari 2013 sade han.

Microsoft fortfarande planer på att leverera inhemska klienter för Windows 8, Windows Phone 8 och iPad i mitten av 2013, sade Patterson. Dessa kunder kommer alla att byggas med hjälp av HTML5 och JavaScript, sade han. Företaget utvärderar när och om att bygga inhemska klienter för Android och BlackBerry vid ett senare tillfälle – eller om att leverera stöd för dem endast via en webbläsare.

Håll på dina hattar för denna ytterligare förändring: Dynamics CRM team har beslutat att göra de inhemska kunder som kommer nästa år gratis. Det är i stället för laddning, $ 30 per användare per månad, som ursprungligen meddelats. Patterson tillskrivas beslutet att gå fri att Microsoft vill erbjuda användarna en mer flytande, kontinuerlig erfarenhet.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Bygga dig en $ 10 VR headset

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

iOS 10 är fortfarande en enda röra, men det är åtminstone en kvick, stabil röra