UXC tacklar styrelserum med nya konsulter

Diversifierad lokal teknik lösningar grupp; UXC kommer att bilda en ny ledning konsultföretag som den försöker, hantera avancerade strategiska IT-frågor.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

UXC har för närvarande en rad dotterbolag som tillhandahåller IT, tjänster lite längre ner i värdekedjan, såsom system, integration och applikationsutveckling .. Till exempel det, äger Red Rock och syre, som är respektive nyckelleverantörer, av teknik och tjänster baserade på Oracle och SAP.

Den nya gruppen, UXC Management Consulting, “kommer att fokusera på, strategiska och affärsintegrationsfrågor för blue chip och övre, medelstora kunder”, enligt ett uttalande från företaget till, australiensiska börsen i morse.

Den nya koncernen kommer att vara baserad i Sydney och leds av förre KPMG, chefer. UXC planerar att växa gruppen från 5-7 personer till 15-20, och vid slutet av 2007.

Spirande konsult har också bildat “en exklusiv, allians” med Consulting Elements, som UXC sagt är en grupp, bestående av före detta chefer Bearing Point och Cap Gemini.

Affären kommer att innebära Consulting Elements utveckla verksamheten, möjligheter och vinnande projekten för UXC att sedan uppfylla igenom, egna leveransmekanismer. “UXC behåller ett alternativ över, Consulting Elements Group” sades det i uttalandet.

UXC styrelseordförande Geoff Herren sade att det var viktigt för UXC “att utnyttja sin andra affärsutbud genom ett starkt konsulterbjudande med tillgång till styrelserummet”.

I en separat anförande vid UXC årsstämma idag, Herre beskrivs en rad nya affärs segrar för UXC SAP dotterbolag syre. Syre har under den senaste månaden lockade ett antal nya kunder, inklusive AGL, BHP Billiton, Bluescope och Rio Tinto.

Herren sade också UXC hade fått preliminärt råd av en stor vinst med den federala regeringen, men inte ge fler detaljer.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget