Twitters främjas reklamtjänster som kommer till Thailand

Bangkok-baserade digitala byrå McFiva har vunnit rätten att hantera annonser för Twitter i Thailand enligt Bangkok Post.

Nyheten, som kommer heta i hälarna på tillkännagivandet av en Facebook-annons partner för Sydostasien, visar den hastighet som landets aptit för sociala medier har ökat under de senaste 18 månaderna.

Både Twitter och Facebook såg ett uppsving i nya användare under Bangkok protester i början av 2010. Expats och thailändare både strömmade till Twitter för att hålla kontakten med de senaste nyheterna thailändska väpnade styrkor drabbade samman med regeringsfientliga demonstranter på gatorna i den thailändska huvudstaden .

Med landets etablerade medier kämpar för att samla in och publicera historia snabbt, sociala medier uppdateringar från dem på gatorna eller bevittnar slaget blivit det viktigaste raden av nyheter under sammanstötningar som krävt mer än 90 liv.

Under året som gått sedan sammandrabbningarna har Thais blivit alltmer högljudd fira landets kungens födelsedag och diskutera viktiga nationella frågor som en väg olycka med en olicensierad 16 år flicka som resulterade i ett antal dödsfall.

Med ökad användningsnivåer av Twitter i Thailand – med uppskattningsvis 450.000 användare, enligt Bangkok Post artikeln – det är ingen överraskning att se en officiell reklam utlopp fram för att hantera Twitter betalda tjänster marknadsföring i landet.

Enligt den officiella pressmeddelande kommer McFiva vara ansvarig för att hantera alla “främjas konton främjas tweets, och främjat utvecklingen” – som vanligtvis genererar 3-8 procent clickrate på en pay per click grund – på tjänsten, men de kan inför en inledande hindret.

Bangkok ännu inte har sin egen Twitter “trend” tjänst som har hjälpt sina främjas tjänster på marknader som USA. I de länder där Twitter lokala trender tjänsten är aktiv, användare är mer tvungen att hålla jämna steg med aktuella ämnen där “främjas trender”, en av de mer framgångsrika marknadsföring tjänster, funktioner.

Thailands största företag är i hög grad medveten om Twitter, Facebook och andra sociala medier, men att uppmuntra dem att engagera sig på nästa nivå kommer att bli en utmaning. Och samtidigt främja Twitter i ett land där ett stort antal små och medelstora företag inte ägnar sig åt grundläggande Web marknadsföring, såsom marknadsföring via sökmotorer eller Google AdWords, kommer också att vara en utmaning.

Ändå är Twitter vinner betydande surr i Thailand, vilket gör Twitters främjas tjänster en intressant möjlighet för de företag gärna ta steget i Thailand när de försöker att skapa intresse och få igång en viral marknadsföring på nätet.

Nordkorea avslöjar Netflix klon för medborgare

Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab

Tech Industry, Nordkorea avslöjar Netflix klon för medborgare, säkerhet, Huawei att utnyttja säker, smart city intresse med Singapore lab, Start-Ups, Telstra Ventures tecknar Telkom Indonesia för start investeringar i Asien, Cloud, APAC digital omvandling kommer inte att lyckas utan hybrid moln

Telstra Ventures tecknar Telkom Indonesia för start investeringar i Asien

APAC digital omvandling kommer inte att lyckas utan hybridmoln