Orakel slutar Itanium stöd

uppdatering Oracle slutar sitt stöd för Intel Itanium, med hänvisning till att hållbarheten hos mikroprocessorerna går mot sitt slut och chipmaker ledningsgrupp fokuserar sina ansträngningar på sina x86 produktlinjer. Intel har avfärdat dessa påståenden, men.

News tråd Reuters rapporterade på tisdagen att Oracle avbryter all mjukvaruutveckling på chipet arkitekturen efter samtal med Intels toppchefer.

En annan rapport från tech nyhetssajt PC World avslöjade Oracles fullständig redogörelse: “Efter flera samtal med Intels ledningen har Oracle beslutat att avbryta all mjukvaruutveckling på Intel Itanium mikroprocessor Intel ledningen gjort klart att deras strategiska fokus ligger på deras x86 mikroprocessor. och att Itanium var närmar sig slutet av sin livslängd. ”

Den tillade att det kommer att fortsätta att ge support för befintliga Oracle mjukvara baserad på Itanium, som har en annan arkitektur från x86 och kräver utvecklare att koda olika noterade Reuters.

Intel har dock slå tillbaka på Oracles påståenden och bekräftade sitt åtagande att Itanium.

I ett uttalande som släpptes onsdag, företagets vd Paul Otellini sade:. “Intels arbete med Intel Itanium-processorer och plattformar fortsätter med oförminskad styrka med flera generationer av chips för närvarande under utveckling och på schemat Vi förblir fast beslutna att leverera en konkurrenskraftig, flera generationer färdplan för HP -UX och andra operativsystem för kunder som kör Itanium arkitektur. ”

Den chipmaker lovade också att belysa om en färdplan för Itanium under sin Intel Developer Forum i Peking senare i april.

I en April 2010 års rapport, hade chipmaker också berättade webbplatsen Asien mikroprocessorn fortsätter att visa marknadsvillkor. Eddie Toh, plattform marknadschef för Intels Asia-Pacific datacenter, meddelade de flesta Itanium kunder körde Unix, främst HP-UX, och andelen av dessa användare hade varit på uppgång. Toh därefter citera branschsiffror.

Itanium stöd avtagande, med tillkännagivandet Oracle går Microsoft och Red Hat som båda slutade också stöd för Itanium.

Windows Server högre teknisk produktchef, Dan Reger, sade i en tidigare rapport som Redmond beslut härrör från det faktum att 64-bitarsversioner av traditionella x86-processorer nu kan hantera avancerade eller verksamhetskritiska arbetsbelastningar, som tidigare var den enda domänen av Itanium marker.

Rajnish Arora, forskningschef för Enterprise Server och forskning arbetsstation på IDC Asia-Pacific, noterades i webbplatsen Asien rapporterar att Microsofts beslut att avsluta sitt stöd inte skulle vara ett hårt slag mot livskraft Itanium.

“Det har varit avtagande intresse för plattformen mot bakgrund av den föryngrad x86-plattformen som tenderar att driva de flesta Windows marknaden. Framväxten av multicores, blad och den snabbt växande användningen av virtualiseringsteknik har gjort x86-plattformen en mycket övertygande plattform för Windows-användare som tidigare var på Itanium på grund av större skalbarhet, elasticitet och säkerhetsfunktioner, “förklarade Arora.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner