? Australier känner stöten av krypto Ransomware och nätbanks infektioner: Trend Micro

Crypto-Ransomware är metoden för cyberbrottslingar riktar Australien, med landets också plågas av nätbanks infektioner, enligt Trend Micro.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

I sin årliga säkerhets roundup rapport, scenen: Landskaps skift diktera framtida strategier hot svar [PDF], bevakningsföretag markerade Ransomware och krypto Ransomware hot speciellt riktade australiska företag och konsumenter, säger att angriparna bryter mot säkerhetssystem samtidigt ser ut att vara legitimt att vanliga användare.

Crypto-Ransomware hot har en betydande inverkan på företagen, ofta skador på grund av driftstopp och data indrivningskostnader är väl bortom lösen krävs för att återställa filerna “, säger Indi Siriniwasa av Trend Micro Australien och Nya Zeeland.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

“Australiska företag behöver tänka på deras svar på dessa hot som kräver en helhetssyn på IT-säkerhet.”

I rapporten sägs att 2015 lade grunden, online utpressning och cyberattackerna högsta prioritet. Flera uppmärksammade organisationer attackerades såsom Ashley Madison, Hacking Team, och Office of Personal Management.

År 2015, Trend Micro sade att dess Smart Protection Network blockerade över 52 miljarder hot – en 25 procent minskning från 2014. bevakningsföretag skrivas minskningen till en nedåtgående trend av systeminfektioner har man ser sedan 2012. Enligt Trend Micro, den nedåtgående trenden orsakades av de båda angriparna som blev mer selektiv i sina mål och även en förändring i teknik de använder.

I rapporten konstateras också att globalt Australien hade tredje mest skadliga URL klick i 2015, efter USA och Japan.

Australien har också rankad den tredje mest drabbade landet i världen för Angler Exploit Kit 2015, med Japan tar topplaceringen, som står för 50 procent av de globala infektioner. Trend Micro sade Angler Exploit Kit blev ökänd i 2015 som den mest använda utnyttja, står för 57,3 procent av den totala utnyttja kit användning.

Våra observationer för 2015 har bekräftat att de traditionella metoderna för att skydda data och tillgångar inte längre är tillräckliga och bör utvärderas för att bibehålla den högsta nivån av företagens och personlig säkerhet “, säger Siriniwasa.” Förekomsten och förfining av utpressning, cyberespionage, och utvidga riktade attacker diktera nu att organisatoriska säkerhetsstrategier måste vara beredda att försvara sig mot en potentiellt större angrepp i 2016.

När det gäller online-bank infektioner, Trend Micro sade att de bara växer i Australien, med fokus på området som en källa till oro för konsumenterna.

Bevakningsföretag sade Australien såg 9,298 infekterade datorer under det fjärde kvartalet 2015, upp från 1197 i Q3.

“Cyberbrottslingar fortsätter att rikta konsumenter i alltmer sofistikerade sätt, fånga australier omedvetna om hot och falla offer för cyberbrott,” Tim Falinski, konsument chef för Trend Micro Australien och Nya Zeeland, sade.

“Med Android malware runt om i världen nu på 10,6 miljoner och klättring, och krypto Ransomware inriktning vanliga människor och företag, bör konsumenterna göra sig medvetna om de hot och se till att alla sina enheter – från smartphones till datorer till anslutna smarta enheter – – skyddas “.

Tidigare i veckan, var en ny stam av Ransomware som slår OS X enheter upptäcks. Offentliggjorts av Palo Alto Networks, Ransomware, dubbat KeRanger är märkt som den första fullt fungerande Ransomware sett på OS X-plattformen.

KeRanger var enligt uppgift tecknat med en giltig Mac applikationsutveckling certifikat, vilket gjorde det möjligt att kringgå Apples stränga kontroller Gatekeeper säkerhet.

När du har hämtat, lanserar Ransomware en körbar fil och sitter i tre dagar innan den ansluts till cyberattacker kommando och kontroll server över Tor-nätverket. KeRanger börjar sedan dess terror, låsa användarens system och kräver en betalning av en Bitcoin.

KeRanger är inte bara den första Mac OS X Ransomware, det är också den första plattformsoberoende Ransomware, med BitDefender Labs avslöjar att det faktiskt är en portad version av Linux.Encoder Ransomware. Enligt Bitdefender, KeRanger – en trojaned Transmission Bittorrent klientuppdateringen – “ser nästan identisk” med den aktuella Linux.Encoder versionen.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters