Använda Samsung Pay i USA: Magnetic säker överföring avlägsnar handelsfartyg hinder

(Matthew Miller-CBSInteractive), förra året när Apple Pay lanserades på iOS 8.1 Jag jämförde det med Google Wallet och fann erfarenheter att vara liknande. Den nya Samsung betalkanal lovar ännu mer än Apple Pay eller Google Wallet / Android Pay på grund av sitt stöd för magnetisk säker teknik (MST).

Inrätta Samsung Pay

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

I stället för att söka efter speciella terminaler utvalda butiker att använda Apple Pay eller Google Wallet, med Samsung Pay och en kompatibel enhet du har allt du behöver för att betala på varenda betalterminal i USA. Butiksägare behöver inte lägga en särskild NFC-läsare som din Samsung-enhet och Samsung Pay app kommunicerar med magnetremsan via MST.

Samsung just lanserat betaprogrammet för Samsung Pay och efter att ha läst Kevin Tofel berättelse jag skrev upp på Samsungs webbplats. En inbjudan kom på fredag ​​och jag har testat ut Samsung Betala med min nya Samsung Galaxy Note 5, se min fullständig översyn.

Samsung Pay ansökan installerat på min Galaxy Note 5 som standard. Efter att ha fått beta bjuda in, registreras genom min Samsung-konto e-post, var jag ombedd att uppgradera programmet. Jag inledde 26MB nedladdning via T-Mobile och installerat uppgraderingen.

Efter att återuppta den uppgraderade Samsung Pay ansökan en kort demo video startas automatiskt. Du kan också välja att hoppa över denna introduktionsvideon. Efter lanseringen video, uppmanas du att välja en verifieringsmetod. De två alternativ som finns är ditt fingeravtryck och en Samsung Pay PIN-kod. Med tanke på att den nya Samsung Galaxy Note 5 fingeravtrycksläsare utför tillförlitligt, valde jag det som min föredragna verifieringsmetod.

Du är sedan presenteras med olika termer av serviceavtal att gå med på innan du fortsätter. Villkoren är relaterade till Samsung och valda kreditkortshållare. Vid denna tidpunkt, är beta begränsad till Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge +, och Not 5 ägare på AT & T, T-Mobile, Sprint, eller US Cellular. Du behöver också ett kort utfärdat av Bank of America Merrill Lynch, US Trust, US Bank eller Elan Financial. Jag sätta upp en Bank of America kreditkort för mina tester.

Fler banker kommer naturligtvis att stödjas inom kort, särskilt med tanke på att Samsung är ledande inom Android smartphone försäljning och dess MST tjänsten ska fungera på nästan varje betalningsterminal i landet.

För att lägga till ett kort, du bara hålla den framför kameran när du uppmanas av Samsung Pay. Du kan även ange kredit- / betalkortsinformation manuellt om du väljer. Du måste ange ditt kreditkortsnummer, namn som det visas på kortet, utgångsdatum och säkerhetskod. En bild av ditt kort kommer att visas efter att du har lägga ett kort till Samsung Pay.

Efter Samsung Pay är inställt, så kommer du att märka en ny ljusgrått fält längs botten av mitten av skärmen. Skjut upp fingret från botten och ditt kreditkort visas med riktningar längst ned på skärmen talar om för dig att skanna ditt fingeravtryck för att betala. Om du skannar ditt fingeravtryck eller ange din Samsung Pay PIN, då kommer du att känna telefonen vibrera med en pulserande rytm medan ett statusfält halvcirkel och animerade vågor visas ovanför kortet för cirka 15 sekunder.

Jag besökte Target, Wal-Mart, Haggen, och en lokal Shell bensinstation. Samsung Pay arbetat alls av dem, med lite olika erfarenheter. Varken Apple Pay eller Google Wallet arbete på Target så Samsung Pay har redan visat att det är en mer USA-vänlig betalningsalternativ. Ett av hindren för en utbredd trådlös smartphone betalning användning är begränsat stöd butiken så det är trevligt att se detta är inte en begränsning med Samsung Pay. Det faktum att du måste äga en vald Samsung smartphone är uppenbarligen en begränsning men.

När jag gick att hålla min Galaxy Note 5 bredvid kreditkort terminal på mål, berättade mäklare mig att målet inte acceptera någon telefon betalningsmetod. Jag sa till honom jag testa något nytt och det bör fungera. Han förklarade återigen att telefonbetalningar inte fungerar, men jag gick framåt och höll min anmärkning 5 bredvid terminalen. Betalning skedde mycket snabbt och ett kvitto skrivs ut i mäklare sida av disken.

När jag betalas vid Haggen, jag fortfarande måste underteckna terminal display efter att ha använt min anmärkning 5 att göra betalningen. Haggen har en skylt som anger de accepterar Apple betalar för.

När du uppmanas att betala på detaljhandeln terminalen kan du enkelt hålla din Samsung enheten via magnetremsan läsaren att initiera betalning. Du är sedan ombedd att skanna ditt fingeravtryck på Samsung-enhet skärmen och sedan betalning sker. Jag tyckte att det går snabbare att bara dra upp, skanna min fingeravtryck, och sedan har min not 5 i aktiv betalningsläge.

Förutom fingeravtryck och PIN säkerhet, använder en unik token så din kredit / betalkort säkerheten upprätthålls varje transaktion. Din verkliga kortnummer lagra i en säker valv så att den inte uppehålla sig på handlarens eller Samsungs system.

Du kan inte använda Samsung Pay vid bankomater eller andra platser där du behöver för att helt sätta ditt kort, till exempel vid en bensinstation pumpa terminal. Vissa bensinstationer har NFC betalterminaler så att du kan använda Samsung Pay på dessa platser.

Jag planerar att försöka använda Samsung Pay i stället för mitt kreditkort och hoppas att min bank, USAA, läggas till programmet snart.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Köpa saker med Samsung Pay