Värderade tech företag inte ny Silicon Valley bubbla

Intel Capitals investeringsverksamhet långsammare i år på grund av rådande ekonomiska osäkerheten.

De svaga börsintroduktion (IPO) marknads- och ogynnsamma faktorer inom vissa sektorer har lett till försiktiga investerings känslor, sade Intel Capital Kina Head Xu Shengyuan under Intel Capital Global Summit i USA den, enligt Sina News.

Samtidigt, eftersom det finns ett stort gap mellan köpare och säljare på priserna på tech företag, kommer övervärdering av dessa företag ta lite tid att ens själv ut före investeringar plocka upp igen, konstaterade Xu.

Medan tech företag är prissatta högre i dessa dagar, vilket påminner om situationen under Silicon Valley bubbla i 2000, sade den verkställande marknaden är fortsatt god och Intel Capital kommer inte bråttom att investera eller lämna marknaden.

Han tillade värdepappersföretag, som helt finansieras av chipmaker Intel kommer inte att fokusera på kortsiktiga föreställningar, men kommer att hjälpa sitt moderbolag strategi på längre sikt. En möjlig fokus är den kinesiska marknaden som fortfarande är lovande inom en överskådlig framtid, sade han.

Som ett exempel på den långsiktiga visionen, Xu berättade hur Intel Capital investerat US $ 3 miljoner i Smart Technologies – en digital whiteboard producent – 1992, och tjänade US $ 800.000.000 efter företagets 2010 IPO. Investeringscykeln för just denna affär var upp till 18 år, vilket är osannolikt att matchas av andra riskkapitalbolag, sade han.

Intel Capital denna vecka, meddelade US $ 40 miljoner av investeringar, i IT-bolag globalt, bland vilka fem är från Asien.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott