Vänd en gammal iPod touch eller iPhone till en WiFi övervakningskamera

Jag tar min familj fysiska säkerheten på största allvar och som ett resultat, jag är ett stort fan av fjärrövervakning och hemautomation.

Jag har tidigare använt sprutfiskar Solo kameror men har sedan ersatt dem med DropCams – och jag kan inte vänta på Kanarieöarna att gå i produktion. Jag gräver också Twine, Nest, Hue och innovativa trackers som, kakel, Fobo och Trackdot.

Tillbaka till kameror för en andra ändå. Problemet med dem är dubbel, 1) hårdvaran kan vara dyrt, och 2) det finns en återkommande kostnad för tjänsten. Men har du tur, jag har svaret på både problem och du kan ha ett trådlöst, nätverk-aktiverad kamera för ingenting, åtminstone så länge det är i beta.

Manything är en innovativ ny tjänst som förvandlar din iOS 5+ enhet (inklusive den gamla iPod touch eller iPhone samlar damm i en låda) till en gratis WiFi videokamera. Den Manything iOS-app (gratis, App Store) register och strömmar video via molnet till manything.com konto och låter dig titta på det på distans i realtid, visa inspelade sessioner och göra och dela videoklipp.

Kompatibla enheter inkluderar

Om du har en oanvänd iOS 5-enhet runt, löser det problemet en ovan. Det andra problemet (den återkommande avgift för tjänsten) är också omfattas, eftersom Manything tjänsten är gratis under betaperioden. Efter att prissättning för lagring är rimligt: ​​1 GB är gratis, 3GB är $ 3 per månad, är 10GB $ 8 per månad, och 50 GB är $ 15 per månad.

Tjänsten omfattar

En stor nytta för en gammal iOS-enhet som du kan ha om runt.

Vad använder du för övervakningskameror?

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

iPhone 3GS, 4, 4S, 5, iPod Touch 4: e och 5: e generationen, iPad 2,3,4, iPad mini

Live övervakning, Ljud & rörelsedetektering, Obegränsad enheter; Clip delning

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada