Vad Microsoft Office innebär att iOS-användare

Microsoft Office och Apple är som den där ungen från Charlie Brown och hans filt: De är oskiljaktiga. Microsoft Office släpptes första gången för Mac och de två har setts på en offentlig plats tillsammans sedan dess. När du ser en Mac kan du också se en installation av Microsoft Office. Det är bara logiskt att Microsoft skulle erbjuda sitt flaggskepp kontorsprogram för iOS-enheter. Det har varit ett ramaskri för det för mer än två år nu. Så, för vad vissa analytiker ser som ett knep, ser jag som “business as usual”.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Jag vet att negativitet säljer bättre än rakt upp analys men jag kan inte sälja något som jag inte har. Microsoft är ett mjukvaruföretag. De gör programvara. Microsoft Office är världens ledande och mest använda kontorssvit. Det är standardkontorssvit. Det är bara logiskt att Microsoft skulle göra sviten tillgänglig för iOS-användare. Faktum är att jag är lite förbluffad att de inte erbjuder det förr – som i kanske två år sedan.

Problemet med Microsoft skapar en Office för iOS-användare är inte att de gör det, det är att de gör det nu.

Du ser, det är en riktigt cool Microsoft Office-kompatibel svit kallas Quickoffice – nu ägs av Google (som den 5 juni, 2012). Jag antar att Google Dokument inte riktigt ta fart som planerat. Men det är en annan historia.

Quickoffice gjorde det på min iPad så snart jag fann det. Jag betalade en cool $ 10 (OK, $ 9,99 – på allvar, det är verkligen en tillräckligt stor skillnad att argumentera om?) Och jag har haft med den. Jag är chockad över att Microsoft inte bestred skapandet av en sådan produkt, men jag antar att de tyckte det var inte riktigt värt ansträngningen. Jag önskar Microsoft hade levererat på en iOS-version innan jag plunked ner min $ 10 för en pseudo Microsoft Office-paketet. Jag skulle mycket hellre ha Microsofts riktiga versionen, ärligt talat.

Jag betalade vad jag kände som var ett högre pris för Quickoffice eftersom det inte fanns någon officiell Microsoft-anpassad version tillgänglig.

I själva verket kommer jag troligen ta bort Quickoffice gång Microsoft debuterar sin version och köpa den. Varför bry sig om “kompatibel”, när jag kan ha den äkta varan.

Det är ungefär som att köpa kameralinser som är “förenlig” med kameran. Visst, kan du få en rabatt varumärke lins för ungefär en tredjedel av priset för en Canon-objektiv, men du kommer inte att vara så glad. Samma sak gäller för Microsoft-produkter.

Jag menar, vi inte lära oss detta på 1980-talet med IBM-kompatibla? Vita rutor var hälften eller mindre än priset på en faktisk IBM System men gjorde de fungerar så bra? Nej, inte enligt min erfarenhet, gjorde det inte. Dessa dagar är jag inte säker på att det betyder så mycket, men det säker gjorde sedan innan datorhårdvara blev varukvalitet.

I min inte så ödmjuka åsikt, aldrig du få sparken för att köpa själva varumärket. Det är mer än ett namn, det är ett arv, det är en “vi inte bara vakna upp idag och bestämmer vi i näringslivet X.” Det är därför jag är glad Apple godkände aldrig några klonsystem. 100% Apple kompatibel skulle inte vara Apple. Precis som Microsoft-kompatibel är inte Microsoft.

Jag säger inte att företag som Quickoffice inte skulle gå in i affärer med ett kontorspaket. Tvärtom bör de. Men det bör vara sitt eget varumärke med ett alternativ för Microsoft kompatibilitet. Ungefär som OpenOffice.org/LibreOffice/StarOffice/whatever den senaste heter idag.

Vilken Microsoft Office-version innebär för iOS användare är en riktig version av Microsoft Office. Microsoft Office. Du vet, den som alla använder eftersom det är den bästa möjliga.

Och, ja, om du vet något om mig, jag har tillbringat en hel del tid med OpenOffice.org svit. Ordbehandlaren är ganska bra. Kalkylbladet är anständigt. De andra bitarna är bara där för kompatibilitet yta eller arbete-alike / ser likadana framträdanden. Jag har använt både OpenOffice.org och alla dess derivat och jag har alltid använt Microsoft Office för verkligt arbete.

Typ av en rolig side story här. När jag ägde min egen dator konsultföretag, gjorde jag lite lego med ett annat företag och “CIO” vid företaget omvandlas alla till OpenOffice.org. Det var hans död. Jag har inte något att göra med det. Ärligt talat. Jag var OK med hans beslut, men ingen annan var.

Rolig Side Story # 2: Jag tror att alla advokatbyråer jag används för att stödja slutligen gav upp på Wordperfect Office också till förmån för Microsoft Office. De var samma företag som fortfarande hade gamla SCO UNIX-system kör, när jag kom in och omvandlade dem till moderna Windows-datorer, Windows-servrar och Microsoft Office. Många av dem höll Wordperfect runt för att öppna gamla dokument och att använda de lagliga saker som kom med den rättsliga version av Wordperfect men dessa dinosaurier är förmodligen utdöd nu också. Bra riddance.

Tyvärr, digressed jag.

Min poäng är denna: Microsoft har standardprodukten. Det är så vanliga att vi inte ens verkligen behöver säga “Microsoft” Office längre. Vi säger bara, “Office”. Det är denna standard.

Microsoft Office på iOS? Snarka.

Om Office på iOS är en överraskning för dig, då du förmodligen läser detta på en XT Turbo årgång 1986. Jag hoppas att det inte är en IBM-kompatibel. Tillbringa extra $ 5 och få IBM en.

Vad tycker du om den “stora” läckt hemlighet att Microsoft kommer att släppa en byrå för iOS? Goda nyheter? Gamla nyheter? Inga nyheter? Prata tillbaka och låt mig veta.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå