Vad Apple kunde ha köpt med sin $ 100.000.000.000 kontanter

Vad skulle du göra med $ 100 miljarder? Vill du bada i ett bad av dollar sedlar, eller skulle du köpa en herrgård för var och en av dina vänner? Du kan resa i rymden som turist, eller ge bort till välgörenhet.

Apples kassa planer: Betala utdelning, $ 10 miljarder aktieåterköps, Vad kommer Apple att göra med sin $ 100.000.000.000 kontanter, Apple sprider depression eran mentalitet på kontanter hamstring, Jason D. O’Grady: Säg hej till “iDividend”, James Kendrick: Vad Apple borde göra med några av sina pengar – köpa Nuance, Apples Cook diskuterar leverantörskedjan, publicerar månatliga uppdateringar, Senaste iPad kan öka Apples app, musik inkomster, utgifter Apples FoU når botten i procent av intäkterna

$ 100.000.000.000 skulle vara nästan omöjligt att blåsa i en livstid för en vanlig människa. Även för ett företag, skulle det inte vara det lättaste att göra, och vi talar inte bara om att köpa, hyra och förvärvande.

Titta bara på Research in Motion, eller Yahoo.

Apple idag sa att det kommer att ge företaget investerare en utdelning — en bit tillbaka sina pengar — att säga tack, och planerar att köpa tillbaka aktier värda $ 10 miljarder dollar.

Men det missade några möjligheter. Även om företaget är långt ifrån filantropiska, kan sina likvida enbart reserver har utfodrats alla 6 miljarder människor i världen för en vecka.

Apple kunde ha gjort så mycket med sina 100 miljarder dollar kassa, men i stället beslutat att ge den tillbaka till investerarna. Jag säger inte för en sekund att det var ett dåligt beslut, men jag personligen inte skulle ha något emot att resa till rymden en dag.

Här är vad Apple kunde ha gjort med sin nuvarande kassa

Ge 100 $ engångsutdelning för varje Apple aktieägare som kunde ha gett investerarna tillbaka miljontals dollar. Istället Apple ger en utdelning på $ 2,65 per aktie någon gång från den 1 juli och framåt. Det är långt ifrån en dålig affär, men.

Investera i 200 miljoner iPads för varje US elev school och college, med tillräckligt vänster över för en dedikerad iPad för varje klassrum i landet. Utbildning är vår framtida investeringar, och om tabletter är det näst bästa att återuppliva våra barn till att läsa igen, så kan det inte vara en dålig sak.

Köp 400 miljarder individuellt förpackad Twinkie-talet som kunde föda miljarder för veckor, eller miljontals för hela 25 dagar. Medan teorin går att Twinkie s kunde överleva nukleära blaster, är deras livslängd officiellt mindre än en kalendermånad. Skam.

Köp 33,3 miljarder Starbucks Caffé lattes. Kaffe håller världen välter, särskilt USA, som verkar för att dricka mer kaffe än den engelska dricka te. Och jag borde veta. Jag dricker en brygd som jag skriver detta.

Köp en pre-IPO Facebook, och gjorde den till en ännu bättre socialt nätverk. Vid en beräknad $ 82 miljarder skulle världens mest populära sociala nätverk köpas med massor kvar. Apple har “hjälpt” Facebook i det förflutna, särskilt under de första dagarna, och kunde ha skördat sitt belöning i annonsförsäljning, något eget iAd plattform aldrig åstadkommit.

Betala av Storbritanniens budget 43,94 £ miljarder ($ 69,6 miljarder) underskott och med massor kvar. Privata företag lätta ofta bördan på offentliga tjänster, liksom fängelser till hälso- och sjukvård, utbildning och underhåll. Tänk om Dovers vita klippor hade en Apple-logotypen tatuerade på det? Det skulle säkert göra franska tänka två gånger innan invaderar oss — igen.

Köp 59 present-inslaget rymdfärjan Endeavours, vilket skulle vara till synes meningslöst som NASA skrotas sin buss till satsningen slutet av förra året till förmån för en ny raket. Apple kan gå in i rymdturism verksamheten, eller

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Köp 3.600 öar värda $ 25.000.000 vardera, som Dark Island, Vermont. Varje “onda” företag behöver en lya för att genomföra bus, och tomt brott mot mänskligheten — även om det är i form av glänsande, vackra prylar.

Förvärva (och brand) Yahoo och Research in Motion, och behöver de inte det. Medan Yahoo strider Facebook över poxy patent som knappt har sitt huvud ovanför ytan, och BlackBerry Maker Research in Motion är inte bättre, kan Apple susa in och spara två från vissa undergång.

Ge varje amerikanska medborgare en månader till ett värde av bensin. Med stigande gaspriser och diesel, kan Apple dra bort en filantropisk drag av kolossala proportioner och i slutändan spara hundratals om inte tusentals för varje US-medborgare. Brådskan att pumparna men skulle förmodligen leda till en hastighet upp i oljeproduktionen, som då skulle ha en bestående effekt på miljön. En god gärning olycksaliga, kanske.

Betala av pirater, en gång — eftersom Apple redan har skapat en genial planen med sin iTunes Match tjänsten “legitimera” en pirat musiksamling för $ 25 per år, med intäkter som går tillbaka till skivbolagen. Enligt systersajt, Rep. Lamar Smith (R-TX) sade illegala fildelare kostar ekonomin 100.000.000.000 $ per år. Företag skulle vara rik igen, men “problemet” av piratkopiering kommer att bestå.

Rädda Grekland, som har en skuld på cirka 130 miljarder € ($ 172.000.000.000). Det skulle vara tillräckligt för att ge landet Medelhavet en andra liv — under förutsättning att grekerna faktiskt börja betala skatt. Apple kan kasta sina kassa in i landet, och i gengäld skulle det förmodligen övertyga regeringen att kalla landet “iGreece”. Kanske, i alla fall.

$ 323 skatterabatt till varje amerikanska medborgare, som ironiskt nog nästan skulle vara tillräckligt för varje amerikanska medborgare att köpa en äldre iPad 2. Apple skulle förlora endast med en bråkdel, och skulle göra tillbaka det mesta av vinsten. Geni.

Varje NFL-laget tre gånger, som den genomsnittliga fotbollslag är värd runt en miljard dollar. Det finns bara 32 fotbollslag som existerar, vilket ger Apple pengar kvar att kasta varje lag — och deras fans — en heldagsfest. Dessutom skulle investeringen vara väl i Apples fördel, med en stadig intäkter som kommer in från besökare, fläktar, merchandise försäljning och sponsoravtal.

Bild Fotograf: James Martin /.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå