Telstra: ACCC beslut kommer att orsaka “betydande” förlust i NBN koppar kostnadstäckning

Telstra har lagt fram sina argument till den federala domstolen i sin kamp mot den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) och hävdade att beslutet att sänka grossistpriserna kommer att hindra Telco från att återhämta sig “stora” avskrivningskostnader i samband med kopparnätet.

ACCC sista tillgång bestämningen i oktober sänka de priser som Telstra kan ta ut grossistkunder för användning av sitt arv kopparnätet under övergången till National Broadband Network (NBN) med 9,4 procent.

VD Andrew Penn har tidigare sagt att bestämningen minskar Telstras intäkter med upp till AU $ 80.000.000 för FY16 ensam.

Telstras inlagor till domstolen på torsdag, som tog upp en stor del av dagens utfrågning, med fokus på NBN inverkan på de fasta linjer tillgångar. Den sittande hävdade att på grund av vad det märkt “NBN-inducerad minskad efterfrågan”, är Telstra hindras från att återhämta sina underhållskostnader.

“Det kommer att bli en försämring av de stordriftsfördelar, en minskning i stordriftsfördelar och därmed en höjning av kostnaderna,” råd för Telstra sa.

Vid framställning av det fasta tillgång beslutsamhet, ACCC effektivt ignorerade förekomsten av NBN, tillade Telstra.

Telco hade utvärderat sin koppar att ha en livslängd fram till 2022 utan NBN, men med NBN nu sträcker användningen långt utöver det – efter att ha beslutat att ansluta den högsta andelen av lokaler med fiber till noden eller fiber till källaren , som utnyttjar kopparledning mellan noden och lokaler – och förvärras av de motstridiga förbrukningsdatum för koppar har Telstra byggts från att återhämta de investeringar som gjorts i kopparledning en gång sin egen 2022 tidslinje har löpt ut.

“Långt ifrån att acceptera verkligheten av effekterna av NBN, ignorerar kommissionen den. Uppdraget säger att vi ska tillskriva dessa kopparkablar livslängd, utvidga det då av ett antal år efter 2022,” råd för Telstra sa.

De [kopparkablar] kvar i den reglerade tillgångsbasen, de locka en årlig avskrivning, men att avskrivning beräknas inte på en sju års livslängd – 2015-2022 – men säger en 20-årig livslängd. Därför är avskrivnings mindre än den som [tillhörande] med att leta efter den verkliga livslängden för tillgången … dollar i samband med det är mycket betydande.

Vad det betyder är att Telstra är förhindrad att återhämta sig under den nuvarande tillsynsperioden med den nya bestämningen, omfattningen av avskrivningar som är en riktig åkomma av den återstående tillgångar linje kopparkabel. Därefter, från och med 2022 kommer det att finnas betydande unrecouped avskrivningar som aldrig kommer att återvinnas.

“Det kommer aldrig att få tillbaka sina kostnader för effektiva investeringar i denna kopparkabel.”

Telstra hade först uttalat sig mot förslaget till beslut i juli, anklagar ACCC av förvränga sin 11 miljarder AU $ affär där NBN skulle ta ansvar för sina koppar- och HFC nättillgångar. Telco sade belopp anges i det reviderade avtalet relaterade till “en förlust av framtida intäkter efter tjänster kopplas bort från kopparnätet, inte kostnaden för att upprätthålla vårt nätverk för de kunder som finns kvar på det som NBN rullas ut”.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra hävdade sedan i oktober att det omvänt bör tillåtas öka sina grossist fasta priser, eftersom det kommer att förlora stordriftsfördelar och möta högre kostnader för att upprätthålla sitt nätverk som den progressivt händer över ägandet till NBN.

Telstra sade sänkta kostnader som skall betalas av återförsäljare för användning av sin kopparnätet skulle falla långt under bolagets faktiska kostnaderna för att upprätthålla den. Telco tillade att “beslutet har vissa allvarliga brister, och motsäger ACCC egen principen om full kostnadstäckning”.

Som svar, rivaliserande teleoperatör TPG – som, tillsammans med Optus, anslöt sig till regulatorns rättsfall mot Telstra i slutet av förra året, efter att ha kommit överens med ACCC utkast till beslut – enligt domstolen på torsdag att Telstras argument inte hölls upp av stödjande lagar.

“I stadgan, i vår underkastelse, är det helt enkelt inte möjligt att hitta något ens vagt närmar –even vagt närmar – totalkostnads ​​återhämtning av priserna,” råd representerar TPG sagt.

Rättvisa Foster noterade dock att lagarna själva inte har utformats med klarhet i frågan.

“Det finns inget i stadgarna om modellen antas … medan det i andra branscher i detalj,” Foster J sagt.

Telstra har också tidigare påpekat att priset snedstreck kan påverka migreringen av kunder på NBN, som detaljhandlare skulle “ha en vinstintresse att behålla sina kunder på högre marginaler kopparnätet så länge som möjligt”.

ACCC ordförande Rod Sims bestred det senaste året, säger att kunderna fastnat på Telstra arv kopparnätet under NBN övergången bör inte tvingas att betala högre priser i väntan på en NBN anslutning.

ACCC skall lägga fram argument i domstol på fredagen, tillsammans Optus och konkurrens Carriers Coalition (CCC).

Optus och TPG hade tidigare sagt att Telstra påståenden var felaktiga. När det gäller Telstras kostnader, hade TPG hävdade att prissättningen fortfarande tillåter det “betydande” övertäckning av kostnader enligt NBN Slutgiltiga avtal.

Optus hävdade att den sittande “verkar missförstå” den grund på vilken ACCC gjorde sitt förslag till beslut i fasta priser.

De föreslagna tillträdespriserna bygger till stor del på Telstras uppgifter och kostnadsfördelning faktorer. Kostnader i modellen återspeglar den aktuella användningen av Telstras tillgångar av tjänst som orsakade dessa kostnader att uppstå. Ändringar Telstras kapitalkostnad är den främsta drivkraften bakom prisnedgången, och särskilt lägre statsobligationsräntor. Detta har lite att göra med ACCC diskretion och ingenting att göra med NBN “, sade Optus.

Dessutom är det felaktigt att påstå att beslutet begränsar Telstra förmåga att täcka kostnaderna. Modelleringen tillåter Telstra för att återställa alla kostnader i alla användare. I överensstämmelse med de fasta principer, endast kostnader som orsakas av tillhandahållandet av reglerade tjänster ska återvinnas från ansöker om tillträde. Övriga kostnader återvinns genom Telstra över dess komplett uppsättning av icke-reglerade grossistprodukter och tjänster till privatpersoner.

I själva verket är det mer troligt att uppnå kostnadsöverskridanden återhämtning på grund av rollover av befintliga priserna nuvarande strategin.

De nya priserna trädde i kraft den 1 november 2015 och kommer att förbli på plats tills 30 Juni 2019.

Den federala domstolen hearing kommer att fortsätta på fredag.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow