Tekniken att bryta öppna silor, kan det göra samma sak med byråkratier?

Informationsteknik kontra byråkratier. Vem kommer att vinna den här?

Min prognos är det kommer att vinna många strider, men byråkratier vinner kriget. Det är bara en del av den mänskliga naturen att vilja styra flödet av saker, och manipulera saker för att ge sig själv täcker i händelse av katastrofer.

Men själva idén att det skulle vara en byråkrati-buster är en tilltalande en, och det finns otaliga exempel på dess många segrar. Regeringar värd webbplatser för att hantera allt från skattebetalningar till fiskelicenser är ett tydligt exempel på byråkratin krossa kraften i IT. Entree av sociala nätverk in i hjärtat av företagens verksamhet – möjliggöra omedelbar, direkt kommunikation och samarbete mellan chefer och anställda – är ett annat exempel. Eller förmågan att logga in för att spåra logictics – oavsett om det är för ett enda paket eller lastbilsflottor – även tar bort lager av byråkrati i ett enda svep.

Gary Hamel, en av grundarna av MIX (Management Innovation eXchange) och författare till “The Future of Management,” tror att i slutet av byråkrati som vi vet att det är till hands, tack vare tekniken. I en nyligen publicerad artikel i Fortune, förklarar han att “nästa IT-aktiverade revolution kommer upend gamla ledningsmodeller – de strukturer och processer organisationer använder för att planera, prioritera, fördela, samordna, mäta, hyra, och belöning.

Tekniken har åstadkommit mycket av vad det kan åstadkomma när det gäller processer och digitzing processer och verksamheter. (Okej, diskutabelt, men låt oss anta de flesta IT-projekt har accomplshed vad de föresatt sig att göra.) Nu står teknik det största utmaningen av alla: “en förvaltningsmodell som ger ett fåtal medan disempowering många, en som gynnar effektivitet över varje andra affärsmål och överensstämmelse över varannan dygd, en som gör organisationer mindre anpassningsbar, innovativa och inspirerande än de skulle kunna vara och i allt högre grad, kommer att behöva.

Hamel erbjuder inte förslag på hur exakt teknik tar på förankrade byråkratier, men antyder att metoder har ännu inte utvecklats. Men här är några tankar om hur det är, eller kommer att hända

Sammansmältningen av teknik och företagande: Vi ser redan detta i uppkomsten av störande, eller helt enkelt innovativa företag som utnyttjar teknik och data för att främja gemensam konsumtion, eller aktivera större insikter från hälsouppgifter.

Cloud och API: Förmågan att snabbt dra ihop on-demand-tjänster för alla affärsprocesser imagnable, ofta utan eller negliglbe kostnad, ger möjlighet att lansera nya initiativ eller satsningar utan behov av frimärken för godkännande från företags byråkratin.

-Konsumenter av IT: Bring din egen trend enheten har gett rörlighet och tillträde långt utöver gränserna för väggarna i 9-till-fem kontor. Dessutom är ökningen av BYOD vrida även de mest inbitna byråkrater i personliga teknikentusiaster. (Med vissa eggade på från barnen hemma.) Och det kan inte vara en dålig sak.

Håll nya idéer flödar: Hamel meddelade också lanseringen av en Busting Byråkrati hackathon på MIX, avsedd att peka på innovativa impluses av tänkare och tekniker (ofta en i samma).

(Illustration: Joe McKendrick.)

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Cloud prioriteringar, 7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln, skrivare, Ricoh ökar investeringar i Brasilien, Windows 10, Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering

7 väsentliga i väl anslutna hybridmoln

Ricoh ökar investeringarna i Brasilien

Microsoft fixar Power problem som orsakas av Windows 10 Anniversary uppdatering