Sonys Ando säger TV kommer att regera

Consumer Electronics Show, Video: Sony klick med nya Clie, Video: Sonys Cocoon kommer att förvandla TV, News Focus: Prylar, trådlös och mer, Sonys tv har alltid spelat en viktig roll inte bara i dess framgång som ett företag utan också för att öka dess varumärkesigenkänning. Under ett anförande här på Consumer Electronics Show på torsdag, Sony VD och Chief Operating Officer Kunitake Ando förutspådde återfödelse av TV: n som han tippad nya produkter och strategier som kommer att vägleda företaget under hela året.

De första 50 åren av färg-TV var bara linda “, säger Ando.” PC har varit en mästare i branschen. Men nu TV: n är på väg att återfödas.

Ando sade att framtida tv kommer att vara centrum för hemunderhållning nätverk, så att konsumenterna kan få tillgång till data och tjänster som finns på andra enheter som är anslutna till nätverket.

Strategin för tv ekar liknande insatser från Sony för att ansluta alla sina produkter till nätverk och låter kunder tillgång till företagets stora utbud av underhållning som musik och filmer. Andra teknik och konsumentelektronikföretag som Microsoft, Intel och Philips har nyligen börjat utforska liknande planer.

Ett av de största hindren för Sony och andra som vill etablera nätverk och göra innehållet mer allmänt tillgängliga har varit den relativt långsamma införandet av bredband, men Ando noterade att bredband blir allt mer populärt i länder som Korea och Japan och börjar plocka upp abonnenter i USA. Ando sade Sony kommer också att arbeta för att använda öppna standarder i framtida produkter för att göra det lättare för konsumenterna att mer allmänt tillgång innehåll på enheter och uppmanade andra företag att bidra till att skapa dessa standarder för att hjälpa framsteg industrin.

Bitarna kommer tillsammans … bredbandsvågen kommer att tvätta över oss, och det kommer snabbt. Mitt budskap är att vi måste samarbeta nu för att förverkliga våra bredbands drömmar “, sade han.

I ett försök att visa upp företagets nya strategi, Ando kom onstage Sony artister, däribland skådespelerskan Drew Barrymore och musikgruppen Maria och Maria, för att bidra till att främja en massa nya datorprodukter, inklusive en Clie handdator med en kamera, blixt och trådlös nätverks Förmågor.

Prylar galore, Företagets lösningar innefattar också nya bärbara och stationära datorer som stöder flera DVD-bränning format, en del av Sonys strategi för att få en större bit av PC-marknaden.

Den nya Clie – dubbade PEG-NZ90 – kommer att vara dyr, men det kommer att fungera som en bro mellan mindre Sony-enheter, exempelvis digitala kameror och företagets Vaio-datorer.

PEG-NZ90 s 2-megapixelkamera har en blixt, tillsammans med zoom och autofokus funktioner. Det liknar tidigare Clies i att det finns en flip-och-vridskärm, men det packar också trådlös nätverksfunktioner, inklusive 802.11b och Bluetooth.

Den nya Clie kommer att kosta $ 800 och kommer att börja levereras i slutet av februari, säger Sony representanter.

Företagets nya Vaio PCG-GRV680 inkluderar Sonys första bärbara kombination DVD-RW / DVD + RW-enhet när det fartyg i mars, säger Sony. Den desknote Maskinen har en 2.6GHz Pentium 4-processor från Intel, tillsammans med en 16-tums skärm och en 60GB hårddisk. Sony har inte tillkännagivit prissättning ännu.

Även DVD-bränning är relativt nytt för bärbara datorer, har Sony erbjudit det på stationära datorer under en tid, och det är slående dubbla format not där också.

Liksom den nyligen meddelade anteckningsbok, kommer Sonys Vaio PCV-RZ-serien datorer erbjuder en kombination DVD-RW / DVD + RW-enhet. Dessa dubbla maskiner format kommer att variera i pris från $ 1450, för en PCV-RZ22G, till så mycket som $ 2300, för en PCV-RZ26G modell med en 3,06 GHz Pentium 4 chip från Intel, säger Sony.

Bortsett från att erbjuda användarna mer flexibilitet, dubbla format ger ett bekvämt sätt för Sony att ta itu med pågående normer striden mellan formaten.

För människor som söker billig DVD-bränning, meddelade Sony den nya Vaio PCV-RS100, ett skrivbord som erbjuder en inbyggd DVD-brännare för ett pris mindre än $ 800, utan en monitor.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, hårdvara, Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop, Windows 10, Microsoft Windows 10 “Redstone 2 test bygga 14915 nu tillgänglig för persondatorer, telefoner

Sony inte säga när någon av de nya stationära modeller kommer att finnas tillgängliga.

Sony håller en presskonferens torsdag att presentera sin nya Memory Stick Pro Media. Detaljer publiceras på bolagets Sony Style webbplats, men bekräftade att de nya minnen kommer att finnas tillgängliga, som väntat, i 256, 512 och 1GB kapacitet, med start i mars. Sony Memory Stick partner SanDisk sade att det förväntar sig att korten ska vara tillgänglig i april pris från $ 189 till $ 879.

Sony meddelade också en mängd andra produkter på CES, som sträcker sig från videokameror som använder DVD-RW teknik till nya Sony Walkman musikspelare.

Företaget kommer att släppa in i konsumentelektronikmarknaden en DVD-brännare, RDR-GX7, som stöder DVD + RW, DVD-RW och DVD-R-format. Frekvensomriktaren kommer i princip att fungera som en ersättning för videobandspelare, som har blivit en låg marginal verksamhet för Sony. Inspelaren kommer att släppas i juni för ca $ 800. Enheten använder liknande teknik som finns i dess enheter för datorer, men i stället för att fokusera på prestation, är dess övre funktion bildkvalitet.

Sony meddelade också att det kommer att lansera två produkter i USA som redan har funnits i Japan. Bolagets amerikanska lanseringen av sin hemmanätverksenhet RoomLink väntas under våren, och dess enhet kokong digital videoinspelning kommer senare i år, beroende på när Sony kan etablera en DVR (digital video recorder) service.

Företaget sade inspelningsbara DVD Blu-ray-skivor skulle sannolikt visas i år, först i Japan. Ando sade tekniken är klar, men det finns vissa licensproblem som fortfarande behövs för att utarbetas.

LAS VEGAS – Sonys framtid kan komma full cirkel med en produkt som hjälpte etablera bolaget som en konsument-elektronik jätte.

Consumer Electronics Show, Video: Sony klick med nya Clie, Video: Sonys Cocoon kommer att förvandla TV, News Focus: Prylar, trådlös och mer, Sonys tv har alltid spelat en viktig roll inte bara i dess framgång som ett företag utan också för att öka dess varumärkesigenkänning. Under ett anförande här på Consumer Electronics Show på torsdag, Sony VD och Chief Operating Officer Kunitake Ando förutspådde återfödelse av TV: n som han tippad nya produkter och strategier som kommer att vägleda företaget under hela året.

De första 50 åren av färg-TV var bara linda “, säger Ando.” PC har varit en mästare i branschen. Men nu TV: n är på väg att återfödas.

Ando sade att framtida tv kommer att vara centrum för hemunderhållning nätverk, så att konsumenterna kan få tillgång till data och tjänster som finns på andra enheter som är anslutna till nätverket.

Strategin för tv ekar liknande insatser från Sony för att ansluta alla sina produkter till nätverk och låter kunder tillgång till företagets stora utbud av underhållning som musik och filmer. Andra teknik och konsumentelektronikföretag som Microsoft, Intel och Philips har nyligen börjat utforska liknande planer.

Ett av de största hindren för Sony och andra som vill etablera nätverk och göra innehållet mer allmänt tillgängliga har varit den relativt långsamma införandet av bredband, men Ando noterade att bredband blir allt mer populärt i länder som Korea och Japan och börjar plocka upp abonnenter i USA. Ando sade Sony kommer också att arbeta för att använda öppna standarder i framtida produkter för att göra det lättare för konsumenterna att mer allmänt tillgång innehåll på enheter och uppmanade andra företag att bidra till att skapa dessa standarder för att hjälpa framsteg industrin.

Bitarna kommer tillsammans … bredbandsvågen kommer att tvätta över oss, och det kommer snabbt. Mitt budskap är att vi måste samarbeta nu för att förverkliga våra bredbands drömmar “, sade han.

I ett försök att visa upp företagets nya strategi, Ando kom onstage Sony artister, däribland skådespelerskan Drew Barrymore och musikgruppen Maria och Maria, för att bidra till att främja en massa nya datorprodukter, inklusive en Clie handdator med en kamera, blixt och trådlös nätverks Förmågor.

Prylar galore, Företagets lösningar innefattar också nya bärbara och stationära datorer som stöder flera DVD-bränning format, en del av Sonys strategi för att få en större bit av PC-marknaden.

Den nya Clie – dubbade PEG-NZ90 – kommer att vara dyr, men det kommer att fungera som en bro mellan mindre Sony-enheter, exempelvis digitala kameror och företagets Vaio-datorer.

PEG-NZ90 s 2-megapixelkamera har en blixt, tillsammans med zoom och autofokus funktioner. Det liknar tidigare Clies i att det finns en flip-och-vridskärm, men det packar också trådlös nätverksfunktioner, inklusive 802.11b och Bluetooth.

Den nya Clie kommer att kosta $ 800 och kommer att börja levereras i slutet av februari, säger Sony representanter.

Företagets nya Vaio PCG-GRV680 inkluderar Sonys första bärbara kombination DVD-RW / DVD + RW-enhet när det fartyg i mars, säger Sony. Den desknote Maskinen har en 2.6GHz Pentium 4-processor från Intel, tillsammans med en 16-tums skärm och en 60GB hårddisk. Sony har inte tillkännagivit prissättning ännu.

Även DVD-bränning är relativt nytt för bärbara datorer, har Sony erbjudit det på stationära datorer under en tid, och det är slående dubbla format not där också.

Liksom den nyligen meddelade anteckningsbok, kommer Sonys Vaio PCV-RZ-serien datorer erbjuder en kombination DVD-RW / DVD + RW-enhet. Dessa dubbla maskiner format kommer att variera i pris från $ 1450, för en PCV-RZ22G, till så mycket som $ 2300, för en PCV-RZ26G modell med en 3,06 GHz Pentium 4 chip från Intel, säger Sony.

Bortsett från att erbjuda användarna mer flexibilitet, dubbla format ger ett bekvämt sätt för Sony att ta itu med pågående normer striden mellan formaten.

För människor som söker billig DVD-bränning, meddelade Sony den nya Vaio PCV-RS100, ett skrivbord som erbjuder en inbyggd DVD-brännare för ett pris mindre än $ 800, utan en monitor.

Sony inte säga när någon av de nya stationära modeller kommer att finnas tillgängliga.

Sony håller en presskonferens torsdag att presentera sin nya Memory Stick Pro Media. Detaljer publiceras på bolagets Sony Style webbplats, men bekräftade att de nya minnen kommer att finnas tillgängliga, som väntat, i 256, 512 och 1GB kapacitet, med start i mars. Sony Memory Stick partner SanDisk sade att det förväntar sig att korten ska vara tillgänglig i april pris från $ 189 till $ 879.

Sony meddelade också en mängd andra produkter på CES, som sträcker sig från videokameror som använder DVD-RW teknik till nya Sony Walkman musikspelare.

Företaget kommer att släppa in i konsumentelektronikmarknaden en DVD-brännare, RDR-GX7, som stöder DVD + RW, DVD-RW och DVD-R-format. Frekvensomriktaren kommer i princip att fungera som en ersättning för videobandspelare, som har blivit en låg marginal verksamhet för Sony. Inspelaren kommer att släppas i juni för ca $ 800. Enheten använder liknande teknik som finns i dess enheter för datorer, men i stället för att fokusera på prestation, är dess övre funktion bildkvalitet.

Sony meddelade också att det kommer att lansera två produkter i USA som redan har funnits i Japan. Bolagets amerikanska lanseringen av sin hemmanätverksenhet RoomLink väntas under våren, och dess enhet kokong digital videoinspelning kommer senare i år, beroende på när Sony kan etablera en DVR (digital video recorder) service.

Företaget sade inspelningsbara DVD Blu-ray-skivor skulle sannolikt visas i år, först i Japan. Ando sade tekniken är klar, men det finns vissa licensproblem som fortfarande behövs för att utarbetas.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Lenovo biffar upp PC erbjudande med 2-i-1 tablett Yoga bok, Yoga 910 konvertibla laptop

Microsofts Windows 10 “Redstone 2 test build 14915 nu tillgänglig för datorer, telefoner