Med billigare iPhone, Apple bryta ut iPod segmenteringsmodell

Apple är enligt uppgift att titta på att lansera billig iPhone-modeller i olika färger för att slå tillväxtmarknader samt har smartphones med större skärmar.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Enligt Reuters är Apple undersöker färger och skärmstorlekar att diversifiera sin iPhone line-up. Analytiker noterar att Apple kommer att föra en “bra / bättre / bäst” segmentering för sin iPhone-uppställning.

Låter bekant? Det borde. Apple verkar planera att modellera sin iPhone försäljningen modellen efter vad det gjorde med iPod. Low-end-enheter som Shuffle bana väg för en mid-range enhet som nano och i slutändan får du en iPod touch. IPad med tillägg av mini blir en liknande upplägg.

Apple går stora med iPhone medan andra går litet, Apples iOS 7: Gott att sporra en uppgradering cykel, Gallery: iOS 7 hands-on

Reuters rapport, som tidigare framhäver en billig iPhone spel, notera att produktplaner för Apple kan ändras. Till exempel, kan Apple titta på en 4,7-tums skärm iPhone och en 5,7-tums skärm. Apple kanske vill ta en avvaktande hållning med de stora skärmstorlekar. Anekdotiskt, har jag hört åtminstone ett dussin människor köper Samsung Galaxy S4 och notera att skärmen är för stor. Samsung Galaxy Mini kan kompensera dessa farhågor.

Vad är oklart om Apples plan är hur det kommer att påverka vinstmarginalerna. Billiga och färgstarka iPhone kommer oundvikligen att kannibalisera försäljning på mer avancerade versionen. Apple kan göra upp skillnaden på volymen, men kanske inte. Oavsett behöver Apple en billig telefon för att konkurrera på tillväxtmarknader som Kina och Indien.

På AllThingsD s D11 konferens, erkände Apples vd Tim Cook att iPhone inte har replik iPod segmente modell “ännu.”

Vad är oklart är om Apples billig iPhone kommer att landa i 2013 eller slå i 2014.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå