Kommer Yahoo Asien skonas från nedskärningar?

Yahoo! redovisade en nettovinst på US $ 7.600.000 på intäkter av US $ 180.200.000 för första kvartalet som avslutades mars 2001. Detta jämfördes med en nettovinst på US $ 60.500.000 på försäljning av US $ 230.800.000 ett år sedan.

Christina Teo, Yahoo! Singapore landschef, Tim Koogle, Yahoo VD (som kvarstår som ordförande), Savio Chow, Yahoo Asien vice vd och vd, Mark Rubinstein, chef för Yahoos kanadensiska verksamhet, Fabiola Arredondo, som leder Yahoos europeiska operationer, Jin Youm, Yahoo! Sydkorea VD, Anil Singh, chef för Yahoos reklam och marknadsföring

Kostnadsminskningen Åtgärden utgör 12 procent av sin globala arbetsstyrka på 3.510 personer.

För närvarande har vi inga ytterligare detaljer om hur detta (global motion) kommer att tillämpas på specifika regioner, “Yahoo Asien talesman Pauline Wong sade i en e-postintervju.

Men Wong noterade att “personalminskningen skulle ske inom de närmaste 30 dagarna.” Yahoo sysselsätter 300 personer i Singapore, Indien, Kina, Taiwan och Hong Kong, tillade hon.

I onsdags, Yahoo sade också sin senior vice president för den internationella verksamheten, Heather Killen skulle lämna bolaget. Killen blev interims chef för Yahoo! Asien efter avgång Savio Chow i slutet av februari.

En ny vd för Asien har ännu inte namngetts “, säger Wong, som noterade att Yahoos nuvarande globala och US-baserade chefer skulle ta över i tiden. De befattningshavare avses VD och Chief Operating Officer Jeff Mallet.

verkställande exits

Killen sista dagen infaller den 15 juni Hennes avgång kom efter en serie av verkställande avgångar hög nivå under de senaste månaderna.

De inkluderar

Executive Search företag Spencer Stuart behölls att rekrytera en ny VD för Yahoo !, medan Schweiz-baserade Egon Zehnder International anlitades för att hitta en ersättare för Killen.

Yahoo har ännu inte tillkännage Koogle ersättare.

Framöver Yahoo förväntas försäljningen av US $ 165.000.000 till US $ 185.000.000 för det andra kvartalet, och US $ 700.000.000 till US $ 775.000.000 för året.

Resultat före räntor, skatter, avskrivningar (EBITDA) för det andra kvartalet förväntas bli mellan en US $ 10.000.000 förlust till nollresultat. För år, Yahoo förväntas EBITDA vara mellan breakeven och US $ 50 miljoner.

Wall Street analytiker inte överraskad av företagets intäkter men erbjuds en försiktig prognos för Yahoos prestanda för resten av året.

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment