? ASIC undersökning ser tidigare IT VD jailed över AU $ 4,8 avancemang

Den tidigare VD för S Central koncernens bolag har dömts till fyra år och åtta månader i fängelse, efter en undersökning som leds av den australiska Securities and Investments kommissionen (ASIC).

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Peter Mavridis dömdes av en jury i oktober i samband med 23 punkter för att erhålla en ekonomisk fördel genom bedrägeri och 10 fall av falsk redovisning enligt brott lagen viktorianska. På torsdag, utfärdade tingsrätten Victoria Mavridis med sin fängelsestraff, och en icke-parole period av tre år.

Undersökningen visade att mellan januari och september 2009, Mavridis riktade David Cologna, styrekonom S Centralgruppen lägga fram dubbla eller falskt uppblåsta fakturor till National Australia Bank i en gäldenär factoringavtal, som ASIC sade ledde till krediter på totalt cirka AU $ 4.800.000 är avancerat till företag inom S Centralgruppen.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Vid tidpunkten för domen, förklarade ASIC att gäldenären factoring innebär tilldelning av skulder som är skyldiga i utbyte mot kredit fram av ett finansiellt leverantör.

“För att behålla löpande tillgång till bankkrediter, som undertecknades Mavridis slutet av månaden avstämningar som förtäckt förfalskningar och hade dem som lämnats till banken”, säger ASIC.

I handing ner sitt straff, domaren Roy Punshon sade att Mavridis “beteende var” avsiktligt, repetitiva och systematiskt “och att han hade” nyttjas en anställd “som en del av den felande.

Mavridis “mening sänder ett starkt budskap, särskilt till chefer för företag,” ASIC kommissionär John Pris sagt. “ASIC kommer att använda alla nödvändiga medel för att vidta kraftfulla åtgärder mot dem som överväger bedrägeri eller uppmuntra anställda att bete sig på detta oärliga sätt.

2013, när ASIC sökte Cologna, det var inte påstått att han fått någon direkt personlig ekonomisk nytta av hans uppförande, men han erkände sig skyldig till fem laddningar av förfalskning böcker i ett företag som strider mot avsnitt 1307 i Corporations Act 2001, och dömdes till 12 månader fängelse och två års uppskov.

S Centralgruppen – som bestod av S Central Pty Ltd, S Central (NSW) Pty Ltd, S Central Products Pty Ltd, Expressapps Pty Ltd, och Infotronics Software Pty Ltd – förutsatt IT-tjänster till kunder i Victoria, New South Wales och Queensland.

I november 2009, två månader efter den undersökta perioden av ASIC, S Centralgruppen i sin helhet förvärvades av andra tjänsteleverantör Brennan IT. Vid den tiden, Brennan IT vd David Stevens sade affären undertecknades för att stärka sitt företags närvaro i regionala Australien.

Enligt ASIC, S Central koncernföretag trädde likvidation vid olika tidpunkter mellan november 2009 och april 2010 som lämnade totala brister i över AU $ 7.000.000.

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna