? ASG vinner AU $ 18m moln kontrakt med Comms Department

Ministeriet för kommunikation har utsett ASG Group för att hjälpa den att flytta till molnet.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, Quantum computing kan har gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt

Under ett femårskontrakt, värt AU $ 18.000.000 kommer ASG hjälpa institutionen att röra sig bort från sin traditionella IT leveransmodell och på ASG regering moln plattform.

Institutionen för kommunikations sekreterare Drew Clark sade avdelningen leder med gott exempel, och hoppas att andra avdelningar följa efter.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

“Detta är ett exempel på denna avdelning vara ledande inom innovation genom att vara först med att införa denna teknik. Flytta vår ICT-infrastruktur säkra molnet kommer att resultera i många effektivitet för denna avdelning”, sade han.

Flytten av Institutionen är en del av den federala regeringens bredare digital strategi. Enligt strategin regeringen nyligen presenterat en hel-of-government molntjänster panelen för att tillhandahålla programvara, plattform och infrastruktur som en tjänst till regeringen.

ASG är en av 49 företag som är noterade på panelen molntjänster.

ASG vd Geoff Lewis sade att avtalet med ministeriet för kommunikation är en del av bolagets stora investeringar i landets regering cloud computing modell under de senaste åren.

“Befintliga och potentiella kunder, däribland ett antal som vi befinner oss i förhandlingar med, alltmer attraherad av ASG unika erbjudande av traditionella tjänster i kombination med säker regering cloud computing, med sofistikerade partnerskap av detta slag”, sade han.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar