Web uppfinnare Tim Berners-Lee stjärnor i OS invigningen

Sir Tim Berners-Lee, uppfinnaren av webben, möttes av jubel på fredag ​​som invigningen av London OS firade sitt arbete.

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Händelsen visade hur digital kommunikation – och så själva banan – har blivit en del av vardagen via historien om Frankie och juni, ett par tonåringar som ansluta via sociala nätverk på sina mobiltelefoner. Efter den musikaliska nummer, ett hus steg i luften för att avslöja Berners-Lee sitter i den olympiska stadion, levande tweeting ett meddelande som påminner oss om att han donerade sitt arbete på nätet för världen

Detta är för alla # london2012 #oneweb #openingceremony @ webfoundation @ w3c

Samt visas på Twitter, blixtrade budskapet runt arenan, med, brev som består av “pixel” paddlar, som innehas av 70.500 personer i publiken. Den nådde en TV-publik uppskattas till en miljard.

OS arrangörerna beslut att hedra Berners-Lee placerade digitala revolutionen han hjälpte gnista på en nivå med den industriella revolutionen förändra vanliga liv.

Invigningen tog brittiska kreativitet, excentricitet, vågad och öppenhet som tema, och teknikskiften dessa har genererat. Det såg på hur uppfinningen av järnframställning ledde till fabriker, städer och välstånd, och hur Berners-Lees skapandet av banan lika långtgående.

Den brittiska uppfinnare arbetar nu med, brittiska regeringen på öppna data och tidigare på data.gov.uk projektet att dela offentliga uppgifter. Han var också på en gång uppradade att vara en chef på ett nytt institut för Web Science vid universitetet i Southampton, men denna plan bordlades av den koalitionsregering när det kom till makten.

“Värdena och resultaten av de olympiska spelen kommer att förstärkas av World Wide Web. Det kommer att vara som miljontals digitala facklor bär anda av spelen till varje hörn av världen,” Berners-Lee sade, enligt en rapport i Pocket -Lint.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder