Wearable tech: Varför hälsa och fitness kommer att dominera långt utöver Smartwatch

Är Apples mytomspunna iWatch framtiden för bärbara teknik? Jag satt med min gamla vän Alfred Poor, redaktör för Heath Tech Insider att prata om framtiden för bärbara tekniken utanför träningsband. Här är en ledtråd: det är inte smarta klockor.

Mer om bärbar teknik

Broadcom utnyttja bärbara tech marknaden med nya Wi-Fi-ram, Broadcom VD förutspår en välbesökt marknad snart för bärbara tech, Google Glass konkurrerande gester framtid bärbara datorer, modebranschen omfattar Google Glass mer än någon annan vertikal;? Från bilar till katamaraner spelar hur stor uppgifter inom idrotten

Enligt Alfred, “För det mesta, de typer av konsumentprodukter du kan få nu är dumma. De är verkligen.”

Han säger klockor over-rated. De är en självbegränsande design. Han säger att de är ett nödvändigt steg på vägen, men vad vi kommer att få se är “nätverks mannen”.

Detta var en fascinerande diskussion. Ett stort bekymmer, varje gång du tittar på medicinsk teknologi, är potentialen för Big Brother-liknande missbruks av inte exakt patientvänlig försäkringsbranschen. Vem kontrollerar dina hälsodata? Vem äger dessa uppgifter? Är det din läkare, tjänsteleverantörerna, försäkringsbolaget? Vem får veta hur långt du gått, eller vad din puls när du arbetar? Dessa är mycket rimliga oro.

Sedan hade vi en chans att göra en djupdykning i den fantastiska teknik som är precis runt hörnet. Här är några exempel

Idag, en stor del av detta är teknik är experimentell, men en del av det kommer att vara redo så snart som nästa år. Huruvida dessa framsteg är tillgängliga för alla nästa år eller inom de närmaste fem åren, är en sak säker: bärbar teknik går långt utöver den smarta klocka.

Se hela intervjun

Förresten, jag göra fler uppdateringar på Twitter och Facebook än någonsin tidigare. Var noga med att följa mig på Twitter på @DavidGewirtz och på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz.

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

En plåster som gör hypodermiska injektioner under dagen, Smart nagellack som försvarar mot date rape, En smart strumpa som hjälper till att hålla koll på Alzheimerspatienter, Band som kan se genom huden och titta på blod när den passerar genom; Själv drivna teknik som skördar energi för att driva bärbara enheter, hjälmar som spårar krafter som påverkar NFL-spelare, RFID trackers på varje spelare individuellt på fältet

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod