VirnetX går nu efter iPad mini, iPhone 5 efter $ 368 win

På samma dag som det vann en $ 368.000.000 patentintrång fallet mot Apple, har VirnetX lämnat in en ny stämningsansökan som hävdar att iPad mini och iPhone 5 intrång i samma patent.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Den nya stämningsansökan, inlämnad 6 november, hävdar att Apples senaste enheter, bland annat iPhone 5, iPad 4, iPad mini, den femte generationens iPod touch och alla Mac-datorer som har OS X 10.8 “Mountain Lion installerat på dem , intrång i patentet eftersom de erbjuder kunder tillgång till Facetime och iMessage.

Enligt Bloomberg, den teknik som omfattas av patent kommer från arbete som utförts av ett företag som heter SAIC för CIA.

Den tidigare rättegång, som lämnades in i augusti 2010 och även fokuserat på Facetime och iMessage, täckt enheter som iPhone 4 och första generationens iPad.

Fyra patent är i hjärtat av fordran – US patent nr 6.502.135; US. Patent nr 7.418.504; US. Patentet nr 7.921.211 och US-A-7490151 – och vilka samtliga hänför sig till säkrade kommunikation över internet.

Domaren har beordrat båda företagen att träffa en medlare, och det är troligt att ett licensavtal kommer överens om att.

VirnetX också stämma Cisco, Avaya, och Siemens, som alla erbjuder videosamtal tjänster som det står intrång samma fyra patent.

VirnetX är inte främmande för juridiska segrar, efter att ha vunnit $ 200.000.000 från Microsoft under 2010 efter en jury fastställde påståendet att Windows intrång på ett antal av företagets virtuella privata nätverk (VPN) patent.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå