Teradata är Hadoop drömmar leder till två företagsförvärv

Teradata meddelade tisdag som förvärvas de stora uppgifter företagen Revelytix och Hadapt.

Teradata sa att det förvärvade bolagen förra veckan för hemlig belopp. Anställda och immateriella rättigheter från Hadapt och Revelytix kommer att integreras i Teradata Labs, bolagets forskning och utveckling arm.

Genom att köpa de två stora uppgifter företag, verkar det Teradata vistas kursen på sitt uppdrag att omfamna Hadoop och andra stora uppgifter teknik för att ge en bro till dess data lagersystem.

Revelytix är förmodligen mest känd för att göra Loom, en metadatahantering teknik som är kompatibel med en uppsjö av Hadoop distributioner som Cloudera, MapR, Hortonworks och Pivotal. Teradata sade Revelytix och dess tillgångar sätta nya data förberedelse verktyg i Hadoop, eftersom det ger integrerad metadata, härstamning, och data wrangling allt i en enda mjukvarulösning.

När det gäller Hadapt, Teradata säger kommer att utnyttja den tekniska lagets djupa stora uppgifter kunskap för att gå vidare med Teradata Unified Data Arkitektur.

Scott Gnau, vd för Teradata Labs, sade i ett uttalande

Vi välkomnar Revelytix och Hadapt anställda till Teradata och vi ser fram emot deras bidrag i att hjälpa Teradata Labs påskynda leveransen av stora datalösningar för våra kunder. Tillsatsen av de viktigaste tillgångarna i dessa företag understryker Teradata engagemang för fortsatt innovation och kundnytta, utökar vår stora uppgifter portfölj, och förbättrar Tera Unified Data Arkitektur.

Mer

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Teradata syftar till att göra R analytics mer företag vänliga, Teradata lag med MongoDB för stora datamängder, Teradata lanserar QueryGrid, ett arbetsflöde för stor, lite data, Teradata: Hadoop, stora Data Technologies “liten faktor” i vår avmattning, Teradata lanserar molnplattform , konkurrenskraftig apparaten ekonomi

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner