Tango kallar in $ 215 Mkr investeringar från Alibaba

Tango har säkrat US $ 280.000.000 i sin senaste omgången av finansiering med kinesiska e-handel jätte Alibaba Group, leder Cash Grab och få en plats i USA meddelande bolagets styrelse.

Tango sade Alibaba kommer att pumpa i US $ 215.000.000 medan resterande US $ 65.000.000 kommer från sina tidigare investerare inklusive Access Industries, Draper Fisher Jurvetson, och Qualcomm Ventures, rapporterade webbplatsen Nyheter. Investeringen kommer att ge Alibaba en plats på Tango styrelse samt en minoritetsandel i företaget video och textmeddelanden.

Kinesiska e-handel jätte kommer snart att lansera sin första US online shopping plattform, 11 Main, och det ser att sticka ut genom att erbjuda “intressanta produkter” från “handplockade butiksägare”. Men kommer det plocka de rätta och lyckas driva trafik?

Med huvudkontor i Mountain View, Kalifornien, Tango sade dess registrerade användarbas fördubblades till 200 miljoner under det senaste året, med månatliga aktiva användare slår 70 miljoner. Grundare och CTO Eric Setton berättade denna webbplats den senaste finansierings kuppen var bolagets största hittills, jämfört med föregående omgången som höjde US $ 87.000.000.

Denna runda verkligen bekräftar vår syn att gå längre än enkla meddelandehantering, “Setton och tillade att daglig användare engagemang hade ökat sedan bolaget infört mer sociala funktioner såsom att dela sång-klipp och samarbete gameplay.” Folk börjar se vilken roll av dessa mobila meddelandetjänster, inte bara förenar människor utan att hjälpa dem att upptäcka media och tjänster. Det är en enorm möjlighet.

Han sade de nya medlen kommer att gå mot att anställa nya talanger, särskilt inom teknik, utöka företagets tillväxt globalt och utveckla mer innehåll till Tango plattform, exempelvis exklusiva med musiker. Cirka 25 procent av användarna bor i USA, och företaget har en stor närvaro i Mellanöstern samt asiatiska marknaden såsom Hong Kong, Singapore, Taiwan och Thailand.

Alibaba förra veckan bekräftade det kommer, lansera sin börsintroduktion i USA, som beräknas att sätta bolagets värde på över US $ 100 miljarder dollar. I sin senaste fiscal tredje kvartalet, klockade bolaget en nettovinst på US $ 792.000.000 på intäkter av US $ 1,78 miljarder dollar, upp 51 procent från föregående kvartal.

Företaget har investerat ansträngningar för att utöka sin portfölj i den mobila och moln utrymme, som det ser ut att få ett övertag på rival Tencent. I januari lovade Alibaba att ge, huvuddelen av försäljningen genereras på sina mobila spel, plattform tillbaka till utvecklare, hålla bara 10 procent av försäljningsersättningen. Företaget ser också till, öka sin, moln verksamhet, Aliyun, med planer på att inrätta datacenter för att stödja lokala företag samt den internationella verksamheten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst