Salesforce.com rapport belyser sociala annonsvärdet hotspots på Facebook

Salesforce.com är alltid angelägna om att driva agendan för socialt företagande, och sin senaste rapport tacklar reklam på världens största sociala nätverk: Facebook.

Syftet med rapporten från Salesforce Marketing Cloud enheten var att undersöka Facebook reklam landskapet på en global skala med potential att informera digitala marknadsförare (och andra beslutsfattare affärsbeslut) om vilken reklam metoder på det sociala nätverket är mest värdefulla och effektiva .

Med hänvisning till en färsk BIA / Kelsey rapport betonade CRM jätte rapport att den globala sociala reklaminvesteringarna är redo att störta $ 11 miljarder 2017.

Visst måste dessa uppskattningar komma som välkomna nyheter för rapportens kommissionär (Salesforce.com) är att det är leverantör av “socialt företagande” och “social revolution” retorik.

En av de lärdomar som kan lyftas från Salesforce rapport är där möjligheterna för $ 11 miljard marknad kommer att gro under de kommande fyra åren.

En hel del av det beror på perspektiv.

Till exempel, fann forskarna att USA och Kanada är de dyraste riktade länder över hela den amerikanska kontinenten. Men klick och visningar är billigare i Venezuela, Brasilien och Argentina.

Dessutom lånar Salesforce rapport vikt till mobil första strategi – för företag så stora som Facebook till nystartade och enskilda app utvecklare.

Det beror Forskarna fann att mobil appinstallationsannonser har över genomsnittet klickfrekvenser, kostnad per klick och kostnad per intryck.

Författarna till rapporten betonade mobila möjligheter, särskilt genom att upprepa att 30 procent av Facebooks annonsintäkter redan kommer från mobilen.

För referens, är Salesforce rapport baserad på uppmätt annonsutgifter görs via Social.com, Salesforce sociala reklam ansökan, över mer än en miljon olika Facebook-annonser och 114 miljarder visningar mellan den 1 januari och den 31 mars.

Diagram via Salesforce.com

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport