Porn stor uppgifter sålla: Hälften av alla vuxna trafik är mobil

Vuxen “rör” site PornHub älskar siktning genom de uppgifter som lämnats av de beräknade 38 miljoner besökare per dag, och PornHub nya analys av webbläsare är, ja, sin egen typ av webbläsare porr.

Statistiken på webbläsare (ej säkra-för-arbete) för datorer, surfplattor och telefon måla en intressant bild i sitt sammanhang – och vi är lika grossed som den ensamma PornHub commenter att någon använder Android webbläsare.

Chrome leder skrivbordet porr tittar (44,4 procent), medan Safari leder med mobil (38,2 procent) och återigen i tablett naughtiness (Safari: 73 procent).

Det är rimligt att dra slutsatsen från tabletten-Safari anslutning som trots vad Apple kommer att släppa in sin App Store, porr gör i själva verket ser riktigt bra ut på en iPad.

PornHub tittat på data på ett sätt som leder till typifying webbläsare användare.

Presenteras av längd varaktighet, skulle vi förledas att tro att Internet Explorer-användare antingen varade den längsta – eller kanske Adult Friendfinder data kan tyda på att de står inför utmaningar som når toppen.

På skrivbordet och mobil, IE-användare tillbringade den längsta på platsen (10:29 minuter och 08:57 respektive).

Presenteras av söktermer skulle PornHub få oss att tro att Chrome-användare är i äldre, erfarna och mer instruktions kvinnor (MILF är Chrome topp sökord), medan Safari användare är mer sensuell ( “massage” är Safari början Search).

Internet Explorer-användare, dock verkar passa som en olycklig kille-i-tech stereotyp genom sin topp porr sökord ( “japansk”).

I denna modell, Firefox-användare längtar både visdom och sinnlighet i deras porr (Villkor “mamma” och “massage”), men har ett sätt kinkier lista över topp villkor än någon annan webbläsare (inklusive ovanliga “röka” fetish).

Men för mig är det verkligen intressant detalj i PornHub inlägg detta förbi nugget

Av de 38 miljoner människor som besöker PornHub varje dag, mer än hälften nu använder mobila enheter som surfplattor och smartphones.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Mobil Porr användning vid 51 procent – det är cirka 19 miljoner användare per dag på telefoner (mestadels) och tabletter, checkar ut uppenbart sexuellt innehåll.

från PornHub

Detta är intressant i samband med vad som finns kvar av den fria webben på mobilen. Från Chris Dixon

Om Chris Dixon “Nedgång av den mobila webben” siffror är på pengar, är nu mobil lejonparten av internet och 2013, var 80 procent av den tid som tillbringas på nätet på mobila enheter via appar.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Åtkomst till onlineinnehåll för mobila användare är främst genom bara två företag: Apple iTunes appar och Googles Chrome Store apps. För telefon och tablett användare, har Apple och Google ersatt internet med sina egna väggar trädgård app ekosystem.

Dixon skrev

Detta är en oroande trend för webben. Mobile är framtiden. Vad vinner mobil, vinner Internet. Just nu är appar vinna och banan förlorar.

Så, med de flesta av porr användning nu övergå till mobil, dessa miljontals människor måste använda porr program, eller hur?

Uppenbarligen är de inte. Såsom är väl känt, vuxna och köns appar är super-avstängd från Apples pryd app-topia och Google har alltid förbjudit explicita appar (med en nyligen censure utrensning på appar som anses “erotiska”).

Det är en hel del pengar kvar på bordet.

Märk väl, har MiKandi varit snabba att kön-positiva räddning (rädda alla dessa användare, och alla pengar).

Men så upprörd som jag vid tanken på Apple-Google duopol på mobilt internet innehåll censur, finner jag en udda strimma av hopp i antalet som lagts fram av PornHub.

Oavsett hur köns negativa, kontraproduktivt och dåligt genomtänkt Apple och Googles vuxen regler, och de massiva censur frågor de ska skapa … De tvingar människor att lämna de restriktiva muromgärdade trädgårdar att hitta vad de är letar efter.

Där de kan – förhoppningsvis – tänka själva.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta