Med iPad Air 2, iPad mini tre står Apple-produkt cykel gåta

Apple på torsdag kommer att uppdatera sin senaste iPads, inklusive en iPad mini 3 och iPad Air 2, och det finns en bra bit av diskussionen om var produkterna passar in i företagets line-up och framtida tillväxt. Samma diskussion kan omfatta tabletter i allmänhet eftersom det är oklart om det finns en roll för enheterna som smartphones blir större.

De senaste iPads

? Konstobjekt eller företag tablett, Apple ansikten produktcykel gåta, Vad är rätt (och fel) med den nya iPad Air 2 och iPad mini 3, iPad Air 2, iPad mini 3: Varför jag inte köper den ena, är Apple skojar ? iPads behöver inte vara stora iPhone, denna webbplats omdöme: Still guldmyntfoten för tabletter

För Apple är iPad gåta kommer att förstoras när iPhone 6 Plus tar oundvikligen bort försäljning från iPad mini. Naturligtvis Apple inte emot cannibalization. IPhone princip dödade iPod. Åtminstone Apple höll cannibalization i produktfamiljen.

Apple iPad händelse levande blogg | Tidigare, Apple läcker iPad Air 2, iPad Mini 3 specs inför lanseringen, Apples senaste iPads: Varför yrkesmässig användning kommer trumf personlig

I Apple Orchard, SammyWalrusIV skrivit en lång blogg om varför Apple skulle sluta sälja iPad mini. Tanken är vettigt. Argumentet går ut så här: iPad mini kommer inte att kunna konkurrera med Apples egen phablet eller råvara Android — och nu Windows — tabletter. Det finns också ett problem med iPad mini fyller någon verklig tomrum i Apples produktspektrum. Den andra punkten i argumentet är att en iPad Pro med en 12,9 tums Retina Display skulle vara till hjälp och den större enheten bör möjliggöra bättre program via Apples samarbete med IBM. Jag gjorde en liknande företags tunga argument.

Stratechery Ben Thompson noterade sjukdomskänsla kring Apples iPad avtäckningen och enades produkten är vid ett vägskäl. Medelväg iPad ockuperade i dataanordningen spektrumet försvinna.

Jag skulle hävda att Apples iPad frågan är inte så unik. I själva verket kommer varje tablett försäljare står inför samma problem utan vinstmarginaler för att dämpa slaget. Tabletter var en rätt plats vid rätt tidpunkt anordningen liknar netbooks. Tabletterna inte flamma ut så snabbt som netbooks gjorde, men som enheter som Samsungs Galaxy Note 4 och iPhone 6 Plus ta håll är det svårt att hävda att deras större skärmad kusiner är ett måste. Tabletter blir konsekvent röstat ut ur min ryggsäck när jag reser.

Kanske finns det tweener enheter, men Microsofts Surface och Lenovo Yoga är intressanta computing alternativ, men knappast locka massorna — företag eller konsument.

Vad som verkligen händer här är en accelererad produktcykel. Netbooks tog tech världen med storm och flammade ut. Tabletter kulminerade tidigt och nu står inför avtagande tillväxt under överskådlig framtid. Finns det någon som verkligen ser smartwatches har en hållbarhet på mer än ett par år? Uthållighet och teknik produktkategorier kommer inte maska ​​framöver.

Enheter — åtminstone tills vi börjar bädda chips och minidatorer i våra kroppar — kommer att ha korta hållbarhet. I vissa fall kommer enheterna vara nästan slit och släng. Verkligheten är att iPad är bara en datapunkt i en mycket större tema. Tech jättar som frodas kommer att vara de som kan stå upp produkter och koka upp något nytt hela tiden.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?