IPad Pro är en funktion från att vara en sann PC ersättare

Om iPad Pro är att bli en sann ersättning för en PC, måste Apple att ge användarna större tillgång till sina egna uppgifter.

Jag förstår varför iOS inte ursprungligen kom med en filhanterare i linje med Finder i OS X eller Windows Utforskaren i Windows. Apple ville iOS vara ett enkelt alternativ till PC och Mac, och ett sätt att uppnå detta var att låsa användarna ur snokar filsystemet.

Men tiderna har förändrats, och som Apple nu driver iPad Pro som en sann PC ersättning, är det kanske dags att ta bort denna godtyckliga begränsning. Specifikt, jag vill se Apple lägga till en filhanterare till iOS som tillät mig tillgång till externa USB-enheter som är anslutna till enheten.

Just nu, allt som Apple erbjuder är en blixt till USB 3.0 Kamera Adapter, och en blixt till SD-kort Kamera Reader. Nyckelordet i beskrivningarna av båda dessa enheter är “kamera”, och det beror på att de endast stödjer överföring av fotografier och video via appen Foton. The Lightning till USB 3 Kamera Adapter gör stöder USB-enheter som nav, Ethernet-adaptrar, audio / MIDI-gränssnitt, men stödet för filen och dokumentöverföringen är återigen märkligt frånvarande.

Under årens lopp har jag försökt – och misslyckats – att ersätta mina datorer med en iPad. Inledningsvis fann jag mig att e-posta filer fram och tillbaka mellan enheter, som inte bara var en börda, men det gjorde förlora data en reell möjlighet. Sedan icloud kom på scenen, som visserligen gjort det enklare, men det är fortfarande långt ifrån en perfekt lösning. Den stora nackdelen är att det bygger på en Internet-anslutning, vilket i sin tur sätter en övre gräns för filstorlekar du kan realistiskt röra om.

Också, när internet går ner, kommer arbetet till ett slut.

Jag förstår varför Apple kan vara ovilliga att baka stöd för externa lagringsenheter i sina enheter. När allt kommer omkring, gör extern lagring lätt att använda tar bort den största tryck som uppmuntrar potentiella ägare att köpa enheter med större lagringsutrymme. Men Apples valt att kalla sin nya iPad iPad Pro, och placera den som ett verktyg som kan ta över från en dator. Som sådan, det är kanske en tid då Apple måste begränsa sin önskan att medföljande billig lagring för stora pengar och ge enheten den flexibilitet som krävs för att få jobbet gjort.

Och låt oss inse det, det finns ingen brist på tredjeparts lagringsenheter för iPhones och iPads nuförtiden.

Nu när iPad Pro har stöd för USB 3.0, är ​​Lightning gränssnittet nu tillräckligt snabbt för att låta enheten överföra filer till och från minnen och externa USB-enheter. Att utvidga detta stöd till att omfatta nätverks lagringsenheter skulle också välkomnas, och det skulle göra det möjligt för iPad att växa utöver de begränsningar som gäller för den av iCloud och bli ett verkligt alternativ till en dator.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Fem billiga eller gratis sätt att göra en dator snabbare, bygga en gaming PC för endast $ 499, Apple Watch har en identitetskris, och det är att döda försäljning, här är hur man kan förebygga laptop nätkablar från nötning, Hur man installerar flera SIM-kort i din smartphone

Apple, Dessa iPhones och iPads alla kommer att bli föråldrade den 13 september, hårdvara, medan världen klockor iPhone 7, Apple uppdaterar tyst iPad sortiment, Apple, Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna, Apple, hur man kan titta Apples iPhone händelse lever idag

Apple iPhone 7 händelse: Med siffrorna

Hur man titta på Apples iPhone händelse lever idag