Halm planerar Net pedofil tillslag

Inrikesministern Jack Straw håller ett toppmöte onsdag lunch för att diskutera strategi att Storbritannien ska ta för att skydda barn från Internet pedofiler.

Den preliminära toppmöte kommer att besökas av Internet Service Providers (ISP), polisen och barnskyddsbyråer. Home Office minister Lord Bassam kommer också att följa med halm.

Vi presenterar toppmötet förra tisdag under lanseringen av en regeringsstödda Internet Crime Forum Report (ICF), Bassam sa: “Vi vill ställa en utmaning för Internet-branschen att göra Storbritannien den säkraste platsen för barn att få tillgång till Internetvärlden. ”

ICF rapport visade att en femtedel av de 4,8 miljoner barn på nätet i Storbritannien har blivit kontaktade av pedofiler i Internet chattrum. Det erkände den ökande risken för Net rovdjur grooming barn på nätet i syfte att utveckla en sexuell relation med dem i den verkliga världen.

Genomförandet av rekommendationerna i rapporten kommer att diskuteras vid toppmötet i inrikesdepartementet. Förra veckan utmanade regeringen Internetleverantörer att övervaka chattrum som skapats specifikt för barn. Metropolitan Police föreslog också att hemdatorer flyttas ut ur barns sovrum, och placeras i ett område i huset där barnets aktiviteter på nätet kan övervakas.

Idag är en positionerings möte för att enas om en väg framåt i den här frågan “, sade en inrikesdepartementet talesman.” Det är en preliminär toppmöte för de viktigaste aktörerna inom detta område, i syfte att sammanföra dem under samma tak.

Vilka är riskerna med pedofiler närmar mina barn genom Yahoo! Messenger chattrum? Ta reda på detaljerna av webbplatsen News undersökning i chatt Fara särskilda rapport

Är dina barn i fara på Internet? Ta reda på med Web of Porn Special

Tyck till direkt, och se vad andra har sagt. Klicka på Talkback knappen och gå till webbplatsen News forum.

Låt redaktörerna veta vad du tycker i packsalen. Och läsa andra bokstäver.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig