Gamar cirkel RIM ledningen

Research In Motions (RIM) co-CEO struktur är under beskjutning och gamarna börjar cirkeln. Efter BlackBerry produkt miscues och ett vakuum av nya enheter, är RIM: s öde alltmer ser skumma.

Boy Genius Report har en fin berättelse om misskötsel insidan av RIM. Offentligt, är ledningen defensiv, och har en “Vad mig orolig?” närma sig. Bakom kulisserna, är RIM en enda röra, och har missat viktiga produktkurvor som går tillbaka till 2005., Bloomberg rapporterar att RIM har sex månader på sig att bevisa att det behövs en gemensam ordförande VD-rollen. Push är att bryta upp dessa roller för att få bättre styrning och potentiellt höger fartyget.

RIM: s bolagsstämma är värt en lyssna, bara för att mäta linjen mellan verkligheten i co-VD Jim Balsillie och Mike Lazaridis. I många avseenden var RIM: s bolagsstämma en kopia av den senaste resultat samtal. Många frågor och få svar – åtminstone tills RIM får nya enheter rullande.

Enligt Balsillie och Lazaridis, är den största produktlanseringen i BlackBerry historia på däck för att dämpa oro. Vissa aktieägare köpte den. En aktieägare bashed analytiker som hade panorering RIM aktier, men också skriva upp anteckningar på sina Blackberrys. Han fick applåder, men de flesta folks var besviken med RIM. En aktieägare decried bristen på marknadsföring för RIM hos återförsäljare.

Icke desto mindre oro monterade. Nämligen

Genom hela ståhej, har RIM: s ledning berättade kunder att bara hänga tufft eftersom det bästa är ändå att komma. Juryn är fortfarande ute på den teorin. “Vi är passionerat engagerade i vad som är bäst för företaget”, säger Balsillie.

Här är de viktigaste punkterna att titta framåt

På den sista punkten, National Bank finansanalytiker Kris Thompson sade att RIM skulle hämta om US $ 23 miljarder euro om förvärvas. Värderingen bakom RIM – intellektuell egendom, kapital, produkter och framtida tillväxt – skulle vara svårt. Samtidigt finns det en kort lista över företag som kan köpa RIM.

Thompson skrev

Vi förväntar oss att RIM: s globala smartphone marknadsandel sjunka under 10 procent från cirka 14 procent i dag. Vi är inte övertygade om att RIM någonsin kommer att återfå den globala smartphone marknadsandel på över 10 procent. Baserat på detta antagande, är vår översiktlig analys som företaget kan ha möjlighet att driva en framgångsrik nisch företagets verksamhet, och äger en liten andel av konsumentmarknaden genererar $ 1,5 miljarder operativt kassaflöde per år … Endast en handfull potentiella köpare som vi har identifierat har tillräckligt nettokassa och investeringar för att förvärva RIM: Apple, Cisco, Google och Microsoft.

Denna korta lista över potentiella RIM köpare har brister. Cisco är alltför distraherad att köpa RIM. Apple behöver inte RIM. Google är en möjlig köparen, men om fastställande av RIM skulle innebära arbete (och tre mobila OS smaker). Microsoft har Nokia.

I slutändan, RIM kan antingen ändra ledning som Wall Street cirklar, eller det kan gå privat. En sak är klar: trycket på RIM är intensiv.

Tidigare i veckan meddelade RIM också att över en miljard program hade laddats ner från BlackBerry App World.

Via webbplatsen USA

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

BlackBerry 7.0 Försäljnings: om den största lanseringen i RIM historia stoppar blödningen och stärker marknadsandel kommer jordnöt galleri instängd i en hast. Om försäljningen är starka, kan RIM observatörer ens börja jublar de QNX superphones på däck. Om försäljningen stinker, kommer RIM har ny ledning,. Vem kommer att leda RIM? Balsillie och Lazaridis har noterat att ändra ledarskap skulle vara alltför störande nu. RIM: s dynamiska duo kan leda RIM: s återhämtning. Att säga att dessa två chefer är på en kort lease är en underdrift,. Can RIM: s co-VD hålla företagets anställda på planen? Att höra Balsillie tala om läckt PM och om de var ens verkliga var lite huggande. Balsillie sade att de anställda är fokuserade, men man måste undra,. Övertagande prata. Om RIM är roder, kommer det att se ut som en tilltalande övertagande mål. RIM kan gå privat (det mest sannolika scenariot) eller kan förvärvas av Microsoft (mindre troligt).

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende