Western Digital avslutar SanDisk köp

Förvärvet av SanDisk från Western Digital stängt på torsdag, amerikansk tid, med det sammanslagna bolaget inställd på att ha cirka 74.000 anställda, och “integrationsprocessen” för att börja omedelbart och ske i etapper under de närmaste två åren.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Ursprungligen tillkännagavs i oktober fick SanDisk aktieägare $ 67,50 i kontanter, plus 0.2387 aktier i Western Digital stamaktier, sätter affären på runt $ 16 miljard.

Transaktionen var ursprungligen satt till kosta runt $ 19 miljarder kronor, men Western Digital aktiekurs har nästan halverats sedan att sitta strax över $ 36 per aktie i torsdagens efteranm.

I februari kinesiska Tsinghua University ägda Unisplendour drog sig ur en affär som skulle ha sett det få en 15 procent av aktierna i Western Digital, innan det nixed av en utländsk investering översyn.

Att affären skulle ha sett Unisplendour del med $ 3,775 miljarder utbyte mot Western Digital stamaktier emitteras till $ 92,50 per aktie, tillsammans med en plats i Western Digital styrelse.

På tal igår, Western Digital vd Steve Milligan sade att det var en betydelsefull dag i sitt företags historia.

“Detta transformerande kombination skapar en media agnostiker ledande inom lagringsteknik med en robust portfölj av produkter och lösningar som kommer att behandla ett brett spektrum av tillämpningar inom nästan alla världens datorer och mobila enheter”, sade han.

Affären kommer att se Sanjay Mehrotra, grundare, VD och CEO för SanDisk, gå med i styrelsen för Western Digital.

I sin tredje kvartalet, Western Digital rapporterade en nettovinst på $ 74.000.000 på intäkter på $ 2,8 miljarder jämfört med en nettovinst på $ 384.000.000 och intäkter på $ 3,5 miljarder ett år sedan.

Datoranvändning fortsätter att flytta från datorer till mobila enheter och företags arbetsbelastning flyttar allt mer till molnbaserade arkitekturer, “Milligan sade förra månaden.” Efter att vi fullfölja förvärvet av SanDisk, vi kommer att vara bättre positionerade för att ta itu med och dra nytta av dessa förändringar och möjligheter.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip