Twitter AnomalyDetection verktyget går öppen källkod

Twitter har öppnat misstänkt aktivitet tracker AnomalyDetection för utvecklare.

Den sociala mediejätten sade på tisdagen verktyget, dubbade AnomalyDetection, används av Byråns team för att upptäcka ovanliga trafikhändelser inklusive trafiktoppar och överspänning, liksom förekomsten av spam bots. I en värld av Big Data kan sådana spikar på ett företags nätverk negativt påverka tjänsten genom att översvämma Internet körfält, vilket denial-of-tjänsten problem och webb kraschar, liksom irriterande användare på individnivå – om spamnivåerna inte hålls under kontroll, till exempel.

AnomalyDetection, ett open-source R paket som automatiskt detekterar anomalier, används av Twitter för att söka efter toppar i trafiken. Även trafikökningar kan vara legitima och resultatet av händelser som julafton och nyårsdagen – liksom bryta nyhetshändelser eller virala berättelser – verktyget kan även hitta bots, spammare och problem i systemet mätvärden.

“Vi är öppna sourcing AnomalyDetection eftersom vi vill att allmänheten samfundet att utveckla paketet och lära av det som vi har,” Twitter säger.

Enligt företaget, medan detta verktyg kan låta bekant för andra program nyligen gjort öppen källkod, BreakoutDetection, är den största skillnaden att verktygen fokuserar på olika händelser. BreakoutDetection, en annan R paket fokuserar på finnar, som definieras som aktivitets förändringar i “två stabila stater och en mellanliggande övergångsperiod.”

En mailade hot kan skicka företag på knä och driva individer utan så mycket som en parkeringsbiljett direkt till en cell.

De två viktigaste ändringarna BreakoutDetection monitorer är medelvärden skift och ramp ups. En genomsnittlig förskjutning avslöjar en plötslig hoppa i en tidsserie, vilket skapar ett hopp i CPU-användning från 40 procent till 60 procent, medan ramp upp skift visar en gradvis ökning av värdet på en variabel ett stabilt tillstånd till ett annat.

I jämförelse, är en anomali som definieras av Twitter som point-in-time avvikande datapunkt, i stället för en föränderlig tillstånd.

Övervakning av förändringar över sociala medier kan vara en utmaning på grund av att trafiken övervakas i olika tider, årstider och platser, liksom förekomsten av trender och virala medier. Dessutom anomalier är kontextuella karaktär, och så tekniker som utvecklats för att spåra avvikelser kan inte nödvändigtvis tillämpas i olika domäner effektivt.

Den AnomalyDetection Verktyget finns på Github.

Läs vidare: I en värld av säkerhet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Botnät 2014: Zeus uppsving, slappa politik plats webbanvändare i riskzonen, FTC slutför åtal mot snapchat över användarnas personliga integritet, Bluster, övermod och brott: Dagens “terrorist” spelare i cyber, Hackare infiltrera Vita huset nätverk, FireEye förutsägelser för cyber 2015 Analys kastar tvivel på FBI fordringar över Tor webbplats kramper, hög volym DDoS attacker ökar i Q3 2014, Apple iOS Masque Felfinnare faror Kommunikation app infiltration upptäckte, Storbritannien hyr hackers, fångar för att försvara företagsnätverk, Zeus variant slår 150 banker världen över

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund