S’pore bloggare fängslades för rasistiska uttalanden

SINGAPORE – En 27-årig man ut under landets Sedition Act för inflammatoriska uttalanden mot muslimer i sin blogg, har dömts till en månad i fängelse.

Enligt lokala medier rapporter hade bloggaren erkände sig skyldig till två avgifter.

En annan Singaporianskt, halade upp för att publicera rasistiska kommentarer på ett online-forum, dömdes för en laddning och dömdes till en dags fängelse. Han var också böter S $ 5000 (US $ 2972), maximistraffet enligt landets lag.

Under domen konstaterade Senior häradshövding Richard Magnus att Singapores historia har visat att ras och religion är känsliga frågor. Han tillade att rätten att fortplanta ett yttrande på Internet är inte en oinskränkt rätt.

Rätten till en persons yttrandefrihet måste alltid vägas mot rätten till en annan frihet från brott, och manipulerats av bredare allmänintresse övervägande “domaren citerades i lokala medier rapporter.

Magnus sade de två medborgare hade “korsade den röda linjen” och avskräckande straff var nödvändigt så att brott som sådana ingår tidigt.

En tredje singaporianska ansikten sju avgifter enligt Sedition Act för att lägga ut rasistiska kommentarer på sin blogg. Hans fall kommer att höras på 26 oktober i år.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer