Smartphone köpare uttråkad: En titt på hur Samsung intresse avtagit

Smartphones förlorar sin lyster med teknik köpare och Samsung tar den värsta stöten av träffen, enligt en rapport från Företaget Argus Insights.

Takeaway från Argus är att konsumenterna förlorar intresse för smartphones, som har drabbats mättnadspunkten. Samsungs Galaxy S6 och S6 kanten bara lyckats samla uppmärksamheten för en kort stund innan efterfrågan avtog igen.

Apple verkar ha undgått mättnadspunkten för ett tag, men en ny kamera kan vara det enda att hålla iPhone uppgraderingscykeln rullande.

Argus sa

Nu kunde man hävda att Samsung gjort några misstag med sin senaste Galaxy linje. De två stora är bristen på ett löstagbart batteri och en minneskortplats. Men dessa brister inte förklara varför ingen av Samsungs Android rivaler har vunnit.

Detta diagram från Argus berättar historien.

Eftersom denna webbplats nyligen noterat, är alla Android mobiltelefontillverkare ser en avmattning. Samsung och Apple fortfarande leder den totala förpackningen, men den förra har inte kunnat hålla konsumenternas uppmärksamhet för länge. Det finns också en gemensam syn att julhelgen 2014 stal efterfrågan från 2015. Verkligheten är att smartphone köpare bara kan bli uttråkad.

Här är en titt på hur konsumenter utcheckad Samsungs senaste enheterna och sedan bestämde sig för att köpa en iPhone.

I slutändan tror jag att Apple kan se en avmattning med iPhone också. IPhone 6 fick Apple i phablet spelet, men när den stora skärmen enhet omgång tjuvjakt spelar ut företagets tillväxt kan stagnera också. Såvitt uppgraderingar av maskinvara går, är en bättre kamera en av de få saker som kan uppmuntra en uppgradering.

Vi är i landet av den inkrementella med smartphones och mobila plattformar är fast i Service Pack eran. Lägg upp och vi behöver ett par mobil big bang lanserar att fånga vår kollektiva fantasi och några tech jättar trappar upp till plattan.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus