PiPad: Bygg din egen Raspberry Pi tablett

Makers älskar Hallon Pi mini-board Linux-datorer. Det finns nästan ingenting du inte kan göra med dem. Du kan använda dem som en, server, en, universellt språk översättare, och även som en; superdator. Nu, tro det eller ej, är någon gjort billiga Linux styrelsen för hjärtat av en tablett: den PiPad.

Michael Castor, produkt intendent och evangelisten för MakerMedia, bestämde sig för att göra en PiPad med hjälp av en $ 40 Hallon Pi Model B, Revision 2.0 för dess kärna. Detta kreditkortsstora moderkortet använder Broadcom BCM2835 system på ett chip (SoC). Detta i sin tur använder en ARM1176JZF-S 700MHz processor. Ja, det är inte snabb. Den innehåller också en inbyggd HF-kapabel VideoCore IV GPU kan uppspelning HD-video och har 512 megabyte RAM-minne. Ett SD-kort används för uppstart och långtidsförvaring.

Castor design mål var att skapa en “förenklad, funktionell design … jag njuta av roliga, dolda funktioner. … Jag tänkte urholka en bok och sätta den i det (som Penny bok dator från Inspector Gadget) men beslutat att gå med en stand ensam tablettform-faktor. eftersom jag ville låta PiPad hålla mig sällskap på flyg, inneslutningen var tvungen att titta så fabrik som möjligt, samtidigt som den är tillgänglig och användbar. det sista jag vill är att det ska galen TSA eller gammal dam som sitter bredvid mig. ”

Han byggde sedan fallet av plywood med en kolfiber blad för styrelsens rygg. För ett gränssnitt, använde han en 10? Kapacitiv pekskärm från Chalk-Elec.com. Men, medan “Jag hade en stor erfarenhet med detta företag … (I) har hört blandade recensioner från andra.” Han använde också en Adesso WKB-1000BA Bluetooth 3.0 Mini Keyboard. För att ansluta med resten av världen, använder PiPad en Monoprice 802.11n Wi-Fi-adapter.

Han ritade sedan systemet med Vectric Aspire CAD / CAM-paketet. Därefter byggde han det för hand och Exacto kniv. Som alltid är fallet med sådana saker, det fungerade inte perfekt i början. Skärmen visade wonky eftersom styrelsen rörde andra komponenter. Efter lite kirurgi på bordet, det fungerade alldeles utmärkt.

Så kan du göra motsvarande en Apple iPad eller en Nexus 7 med en Raspberry Pi? Nej. Men du kan fortfarande skapa din egen tablett, din egen väg, om du följer Caster instruktioner. Lycka till och bra byggnad.

 Berättelser

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi: 11 skäl till varför det är den perfekta liten server, Raspberry Pi: Hands On med Arch Linux och Pidora, Bygg din egen superdator av hallon Pi skivor, försäljning av Raspberry Pi Linux-dator hit två miljoner, Vad är en Raspberry Pi och varför du bör bry

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell