? Mellanösterns startledare: Fem sätt att de är ledande i världen

Mellanösterns många “tusenåriga företagarnas blir hemligheten till regionens långsiktiga framgångsrika entreprenörer.

Att vara en entreprenör i Mellanöstern är inte alltid lätt. Språkbarriärer, tillgång till kapital, och byråkrati är bara några av de frågor som företagare har att brottas med.

Men enligt en färsk rapport från HSBC, trots dessa hinder, är Mellanöstern ändå hem till det högsta antalet företagare yngre än 35 år, eller vad banken samtal “tusenåriga entreprenörer”.

Resultaten är en del av en nio-nation studie som tillfrågade 2,834 respondenter, värda mellan $ 250,000 och $ 20m, från hela Kina, Hong Kong, Singapore, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, USA, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien .

Inom denna grupp, är Mellanöstern hem till de högsta andelarna av tusenåriga företagare (63 procent), något långt före Kina och Hong Kong, som båda har 44 procent.

Grundades 2000, har Dubai Internet City har blivit den mest betydande IT nav i regionen. Så vad har förändrats under de senaste femton åren och vilka är planerna för sin framtid?

Här är fem viktiga slutsatser om Mellanöstern som kommer från HSBC: s forskning

Som Nick Levitt, chef för den globala lösningar grupp på HSBC Private Bank, erkände i en inlägg om rapporten, teknik i form av internet, smartphones och appar har gjort det möjligt för tusenåriga entreprenörer runt om i världen “för att bygga sin personliga förmögenhet med en hastighet som skulle ha varit svårt att föreställa sig ens 30 år sedan “.

“Millennial entreprenörer, de som är födda efter 1980, är ​​att omforma näringslivet. Hur de gör sina pengar, spendera det, och investera det har stora återverkningar för samhället i stort”, säger han.

I Mellanöstern, som runt om i världen, en betydande inverkan kan ses i “växande filantropiska impuls [hittade] i under-35s”. Denna impuls yttrar sig i ett antal olika sätt, inklusive tendensen av entreprenörer i Mellanöstern att vara “mer sannolikt att strukturera sin givande än sina äldre motsvarigheter genom en stiftelse eller en egendom plan”.

Denna nästa generation av företagsledare i Mellanöstern är också mer sannolikt att vara aktiva i “frivillig sin expertis till sociala orsaker”. Däremot studien kommenterade regionens äldre generationen av entreprenörer typiskt närmade filantropi genom att ge bort “vanliga gåvor till välgörande ändamål”.

Globalt studien finner, 79 procent av unga entreprenörer har varit inblandade i välgörenhet under de senaste 12 månaderna, medan mer än hälften av provet konstaterade att “ha en positiv ekonomisk effekt på samhället” är en integrerad del i sitt beslut att gå in i affärer.

Yngre företagare är också sannolikt att vara mer samarbete, med hjälp av fysiska och sociala nätverk som en integrerad del av sin verksamhet, konstaterar rapporten.

Några 46 procent av de tillfrågade i regionen beslutat att bli företagare i skolan eller högskolan. Denna siffra är den högsta andelen i något land eller region i studien,. Men mer än en fjärdedel av alla företagare i regionen avslöjade de sökte någon yrkeserfarenhet innan deras entreprenöriella resa,. Med en siffra på 26 år, Mellanöstern också har den yngsta genomsnittsåldern för företagande,. Några 63 procent av Mellanösterns entreprenörer kommer från ett företag ägande familj,. Men bara 23 procent är aktieägare eller chefer i familjeföretaget. Detta konstaterande innebär att även om de kan börja i familjeföretaget, de brukar gå sin egen väg.

“Dessa subtila förskjutningar mellan generationer och kulturer är en påminnelse om att värdeskapande från företagande är invävd i den ekonomiska och kulturella samhällsstrukturen,” författarna kommentera.

Bredare kulturella skillnader är också synlig på en geografisk nivå. Unga entreprenörer i Västeuropa och USA uppvisar ofta andra egenskaper än deras motsvarigheter i Asien och Mellanöstern.

Till exempel, i länder som USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike, är cykeln entreprenörskap mer fokuserad på att starta, växa och sedan sälja företag, rapporttillstånden. Därefter “framgång mäts ofta i termer av de personliga öden som gjorts i processen”.

Däremot i Kina, Hong Kong, Singapore och Mellanöstern, “framgång är mer sannolikt att bedömas i termer av företagets storlek byggs av entreprenören”.

MELLANÖSTERN mobila trender: Real bild på var region är på väg, Öknar, raviner, antika ruiner: Hur Googles Street View klättra längs i Indiana Jones fotspår, blå havet, blå himmel tänkande: Är Blue House den ultimata tech start flyktbilen ?; Mobile i arabvärlden: 12 viktig statistik och fem förutsägelser

Start-ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare i en ? unicorn och vad WhatsApp kan lära av det, e-handel, Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera

Dubai Internet City

USA Mellanöstern tech

Som ett resultat, är det intressant att notera att “den genomsnittliga storleken på företagens omsättning mellan dessa asiatiska länder och Mellanöstern var nästan $ 10m, jämfört med bara $ 5m i USA och Västeuropa”.

Framgångsrika entreprenörer i öst därför vanligtvis kör med dubbla inkomster sina västerländska motsvarigheter, även om entreprenörer i USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike kan ha relativt högre nivåer av personlig rikedom.

Skillnaderna är också skönjas i termer av antalet av andra generationens företagare.

I en region där det finns ingen brevbärare, tänker en start det är knäckt verksamhet i paketleveranser – tack vare några smarta tech.

“Över Asien och Mellanöstern, har en av tre andra generationens företagare gick med i familjeföretaget, jämfört med bara 15 procent av dem i USA och Västeuropa,” studien finner.

Intressant i Mellanöstern den höga andelen företagare från ett företag ägande familj men deras relativt låga ägande i denna verksamhet innebär att även om entreprenörskap körs i blodet, är ändå angelägen om att stå på egna ben regionens nästa generation av entreprenörer och göra sin egen prägel på världen.

I detta avseende skiljer de sig från många av sina kamrater i Kina, Hong Kong och Singapore, där de “ofta gör sina spår genom affärsstrategi: bevisar sina idéer, konsolidera sin ställning på marknaden, diversifiera affärsområden och växande i de internationella marknaderna “.

Vad dessa exempel visar är att även entreprenörer runt om i världen delar många av samma egenskaper, det finns många skillnader också.

Entreprenörsegenskaper och miljöer kan formas genom kultur och tradition, lika mycket som de berörda individerna. Denna mångfald måste erkännas och förstås av banker, riskkapitalister, beslutsfattare och regeringar, som alla har en roll i att försöka förbättra och uppmuntra entreprenörskap.

Jämfört med andra regioner, den relativa ungdom Mellanöstern entreprenörer, de tidiga karriär beslut och familjeföretag bakgrunder utgör egenskaper som kommer att vara hemligheten till regionens långsiktiga framgångsrika entreprenörer.

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

? Uber lider $ 1.2b halvåret förlust: Rapportera