WWDC 2013: iOS 7 och Mavericks “saknade funktioner

Utvecklaren förhandsvisningar av Apples iOS 7 och OS X Mavericks som var, meddelade, i går på WWDC är fullspäckat med nya funktioner – och en helt ny användarupplevelse när det gäller iOS 7 – men jag blev besviken över att flera nödvändiga funktioner eller hur t verkar göra snittet.

WWDC 2013 Roundup

Apples iOS 7 hands-on, i bilder (galleriet), Apple polerar OS X 10.9 Mavericks, iOS 7 och Mavericks “saknade funktioner, den nya MacBook Air med Haswell på vägen, Apple skisserar dess ekosystem: Mac nya fördel jämfört med Windows , New iOS 7 jippon kan vara mer tillförlitlig än Samsungs Galaxy jippon, Apples iOS 7: Gott att sporra en uppgradering cykel, Apple, Microsoft, stora tech tryck UI ändringar: gnälla är meningslöst, MacBook Air lovande “hela dagen” batteritid

Det finns ett antal funktioner som är märkbart frånvarande från den första utvecklare bygga av iOS 7 (11A4372q). Dessa bör tas med en nypa salt men som mycket kan förändras (och förhoppningsvis!) Innan iOS 7 släpps i höst.

Standard program – det finns inget sätt att ändra standard appar, så vi fastnat med Safari, e-post och kalender, för tillfället.

Gemener tangentbord – Även om det finns några fina UI tweaks till det nya tangentbordet är gemena nycklar fortfarande representeras av versaler. Något jag kommer aldrig att förstå.

Alternativa tangentbord – Jag tänker inte hålla andan för detta. Apples tidigare sagt att tredje part tangentbord är en säkerhetsrisk eftersom de kan innehålla loggar tangenttryckningar.

Landskap språngbräda – Jag tycker fortfarande att det är fantastiskt att iPad startskärmen kan visas i liggande läge, men iPhone inte kan. Märkligt nog de nya iOS 7 Multitasking Switcher och Control Center arbetar båda i liggande (som gör de flesta program, inklusive e-post, meddelanden och Safari) men språngbräda inte.

Uppochnervända språngbräda – När Jony Ive inser slutligen att liggande läge är användbar på en iPhone, hoppas jag att han gör det möjligt för Spring (och appar) som ska användas helt upp och ner alltför (som iPad gör). Eftersom iPhone 5 hamnar på undersidan av enheten, är det nästan omöjligt att använda när den är inkopplad i kraft och sitter upp och ned i koppen innehavaren av en bil.

Kollektivtrafik riktningar – Den uppdaterade kartor Apple App medan förbättrats, fortfarande hänvisar dig till andra program och App Store när du trycker på länken för “kollektivtrafik”

Widgets – Även om vi fick liknande funktionalitet i Control Center och Anmälan Center, finns det ingen ersättning för riktiga, levande widgets. Men Jony Ivy fortsätter att reta oss med sina animerade iOS ikoner! Först var uppdatering datum i kalendern appen nu på ikonen Klocka är levande, ända ner till svepande andra hand.

Widgets på låsskärmen – Även om den nya skärmen Idag i Notiscenter är en förbättring jämfört med iOS 6, skulle jag fortfarande föredrar att ha verklig widget som jag kan skräddarsy.

Menubarlets – Apple fixade menyraden i iOS 7 med bärare prickar och en ny laddningsikonen, men det finns fortfarande inget sätt att lägga till ikoner för saker som aktuell temperatur, som du kan i Android.

Flera användarkonton – Även om Apple inte har släppt en version av iOS 7 för iPad ännu, det finns inga tecken på stöd för flera användare i nuvarande utvecklarversion av iO7, så det ser osannolikt detta gå runt.

Bättre / fler utskriftsalternativ – Även om den nya Share Sheet och LUFTLANDSÄTTNING funktionalitet är välkomna tillskott, de inte ändra det faktum att det finns bara en liten mängd av skrivare som stöder AirPrint.

OS X Mavericks saknas en viktig funktion som sades komma: fullt Siri integration. Den första utvecklare bygga av Mavericks fartyg med samma Dikte och Tal kontrollpanel som debuterade i Mountain Lion (OS X 10.8), men ingen Siri. Vilket är synd. Förhoppningsvis Siri kommer att anlända i en efterföljande build av Mavericks.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Jag är säker på mer saknade funktioner kommer att tänka på, och jag kommer att uppdatera detta inlägg när sedan göra. Under tiden, vad som saknas i iOS 7 och Mavericks för dig?

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå