WA delade tjänster nästan 50% färdigt

Den västra australiska regeringen delade tjänster program är inställd på att nå halvvägs i slutet av detta år.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Den delade tjänster modell som syftar till att konsolidera ekonomiska, inköp och HR back-office-funktioner från 120 byråer i gemensamma servicecenters och förväntades spara WA regeringen runt $ 55.000.000 varje år. Regeringen valde Oracle system för migration, i ett kontrakt värt cirka $ 67.000.000 över 10 år.

Enligt ett nyhetsbrev släpptes förra månaden, Office of Shared Services rullade 14 byråer på gemensamma system förra året. Den senaste räkningen av byråer som utnyttjar tjänsterna var 40. Detta år, ytterligare 19 myndigheter väntas röra sig över.

“När 2010 stängs, räknar vi med en betydligt mer utökad drift och 50 procent av myndighetens roll-in program avslutats”, nyhetsbrevet sagt.

Några av de organ som redan använder programmet innehålla avdelningar vatten, och finans och ekonomi, samt statsbibliotek, Art Gallery of Western Australia och Ekonomiska Regulation Authority. Avdelningar för planering och transport och WA planeringskommissionen förväntas alla att flyttas till gemensamma tjänster inom de närmaste sex månaderna. Senast, kontoret för överåklagaren mänskliga resurser, löner och finansiella tjänster har övergått i projektet förra månaden.

Projektet har inte varit utan sina problem. Från och med 2003, var det initialt beräknas vara klar i slutet av 2006. Men efter olika problem, slutdatumet har skjutits upp till 2013.

Oppositionen krävde en rättslig utredning av projektet i december 2007, efter kostnader luftballong från $ 91.000.000 till 435.000.000 $. WA kassör Troy Buswell överens om att fortsätta projektet i oktober 2008, på villkoret att budgeten och rulla in mål uppfyllas.

Office of Shared Services förra månaden ett kontrakt till Omniware värt över $ 1 miljon för att ge en Occupational Health and Safety och Workers Compensation system klient organ i juli i år.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion