Virtualiserings sviter jämfört

Innan vi lanserar i denna runda upp, är det dags för en resa ned memory lane. Enex TestLab har arbetat med virtualiseringsteknik sedan 2004, testa och utvärdera en mängd olika smaker privat för organisationer, liksom för publicering. Under denna tid har många begrepp utvecklats till mer sofistikerade nivåer, och marknaden för virtuell teknik har mognat. I dessa tidiga dagar, det var verkligen bara en pionjär: VMware.

Installation

Citrix XenServer 6.0.201, Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1 Hyper-V, VMware vSphere ESXi 5, Oracle VirtualBox 4.1.18, Kontentan

Men VMware fick snart sällskap av leverantörer som Microsoft och öppen källkod intensifieras med Xen Hypervisor, som slutligen förvärvades av Citrix. VirtualBox utvecklats som en sol-lösning (nu Oracle), och basen paketet är fortfarande tillgänglig under öppen källkod licensiering.

Idag finns det flera olika typer av virtualisering, som ibland förväxlas och ofta klumpas in i samma korg. Den mycket grundläggande lokala systembaserade applikationsvirtualisering är där program är i huvudsak segmenteras och lanseras individuellt. Tidiga förespråkare av denna teknik var AppSense och Sun. De främsta fördelarna med denna individuell tillämpning typ av virtualisering är säkerhet, utveckling och plattformsoberoende. Det är en teknik väl lämpad för datormiljöer av tunna eller låg processorkraft.

Desktop virtualisering följde, gör det möjligt för företag att verkligen kontrollera sina Standard Operating Miljöer (SOE) och hantera sina licenser. Det förbättrade också patchhantering och administration genom mer centrala styr- och övervakningsfunktioner. Detta har varit en av de heliga Grails eftersträvas av bland andra Microsoft, med stöd av Intel och dess vPro inbyggda teknologier.

Nästa steg upp är servervirtualisering, och detta är verkligen där arkitekter och administratörer har befogenhet att skilsmässa serverprogram från den underliggande hårdvaran. Det ger betydligt mer robust datacenters, och gör det möjligt för redundans, portabilitet, skalbarhet, tillgänglighet och mycket mer.

I denna funktion, vi runda upp gemensamma virtualiseringsleverantörer, och titta på det goda, det dåliga och den nedersta raden för varje. VMware får sällskap av Citrix, Microsoft och Oracle.

Citrix XenServer 6.0.201

Microsoft Windows Server 2008 R2 SP1 Hyper-V

VMware vSphere ESXi 5

Orakel VirtualBox 4.1.18

Poängen

Citrix har arbetat hårt för att förbättra dess egenskaper och användbarhet jämfört med tidigare inkarnationer av XenServer 5,6 i ett försök att köra VMware. I vissa avseenden, överskuggar det också Microsofts Hyper-V.

Nu tips skalorna på 658MB (på installations-CD). Även om det är mycket mindre än Server 2008 Hyper-V, är det fortfarande en hel del större än VMwares vSphere, tills du faktor i att CD-skivan innehåller även hypervisor och XenCenter hanteringsverktyg. När du börjar lägga upp extra VMware bråte, är det faktiskt leanest av de tre.

Det är också värt att notera att XenServer tar en väsentligt annorlunda strategi för sin hypervisor, jämfört med Microsoft och VMware. De två sistnämnda använder främst proprietära drivrutiner och abstraktionslager, medan XenServer fungerar med hårdvaran och befintliga drivrutiner för att förenkla och påskynda hypervisor interaktion med fysisk hårdvara.

Windows NT 4.0: alla versioner, utgåvor och service pack stöds fullt ut. Det finns några kända problem med äldre Service Pack är SP6a rekommenderas. Begränsade gäst tillägg finns tillgängliga, Windows 2000 / XP / Server 2003 / Vista / Server 2008 / Windows 7: alla versioner, med stöd upplagor och Service Pack är fullt (inklusive 64-bitarsversioner, under de förutsättningar som anges nedan). Gästtillägg är tillgängliga, DOS / Windows 3.x / 95/98 / ME: begränsad testning har utförts. Användning utöver befintlig installation mekanismer rekommenderas inte. Gästtillägg är inte tillgängliga, Linux 2.4: begränsat stöd, Linux 2.6: alla versioner / utgåvor stöds fullt ut (32-bitars och 64-bitars). Gästtillägg är tillgängliga. Kernel 2.6.13 eller högre rekommenderas, kärna förebyggande av VM operation trots, Solaris 10, Opensolaris: fullt stöd (32-bitars och 64-bitars). Gästtillägg är tillgängliga, FreeBSD: kräver hårdvaruvirtualisering är aktiverat. Begränsat stöd. Gästtillägg är inte tillgängliga ännu, OpenBSD: kräver hårdvaruvirtualisering är aktiverat. Versioner 3.7 och senare stöds. Gästtillägg är inte tillgängliga ännu, OS / 2 Warp 4,5: kräver hårdvaruvirtualisering är aktiverat. Endast MCP2 officiellt stöd, andra OS / 2-versioner kan eller kanske inte fungerar. Gästtillägg finns med en begränsad uppsättning funktioner.

Till exempel gör XenServer kontroll domän användning av standard öppen källkod drivrutiner, vilket bör leda till ett bredare stöd hårdvara (även om detta är potentiellt en nackdel, på grund av bristande leverantör samarbete i förar härdning och / eller lappning). Som ett annat exempel, snarare än att använda en proprietary filsystem, använder XenServer den nativa lagrings filsystemet; VM snapshot förfrågningar offloaded direkt till lagringsnätverk leverantörens API.

Två separata fysiska lådor krävs för att köra den XenCenter ansökan och XenServer värd. Den XenCenter Maskinen kräver en Microsoft Windows-operativsystem – Windows 7, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008 eller Windows Server 2008 R2 (alla utgåvor och versioner).

Set-up är stor. Det är det enklaste och mest smärtfria av de tre hypervisorer att installera. Samma CD används också för att ladda XenCenter administrationskonsolen på en Windows-baserad dator.

Till sin kredit, är XenCenter förvånansvärt lätt att använda, och har en mycket rent gränssnitt, vi anser att det är mer användarvänlig än antingen Hyper-V eller VMware. Skapa, säkerhetskopiera och kopiera virtuella är en städa, vilket lägga till andra värdservrar i klustret och generera resultatstatistik.

Dålig prestanda med 32-bitars gäster på AMD-processorer. Detta påverkar främst Windows och Solaris gäster, men möjligen också vissa Linuxkärnan revideringar. Detta har delvis löst i version 3.0.6 för 32-bitars Windows NT, 2000, XP och 2003 gäster. Det kräver version 3.0.6 eller högre Gästtillägg som ska installeras, dålig prestanda med 32-bitars gäster på vissa Intel CPU modeller som inte innehåller virtuell APIC hårdvara optimering stöd. Detta påverkar främst Windows och Solaris gäster, men möjligen också vissa Linuxkärnan revideringar. Detta har delvis löst i 3.0.12 för 32-bitars Windows NT, 2000, XP och 2003 gäster. Det kräver 3.0.12 eller högre Gästtillägg som ska installeras, 64-bitars gäster på vissa 32-bitars värdsystem med VT-x kan orsaka instabilitet i systemet, för grundläggande Direct3D stöd i Windows gäster ska fungera måste de Gästtillägg vara installerat i Windows “felsäkert läge”, med manuell hantering för att förhindra Windows DLL restaurering. Men detta gäller inte för den experimentella WDDM Direct3D grafikdrivrutinen, som är tillgänglig för Vista och Windows 7 gäster som levereras med VirtualBox 4.1, på Windows gäster, en process som inleddes via gäst kontroll verkställa stöd kommer inte att kunna visa en grafisk användargränssnitt om det användarkonto under vilket den körs är inloggad och har en skrivbordssession, Standard stöd för användning med konton som har något lösenord krävs grupp politiska åtgärder för att göra det möjligt för GUI tillgång, The VBoxManage modifyhd kompakt kommando är för närvarande endast implementeras för VDI-filer. Just nu, det enda sättet att optimera storleken på en virtuell disk image i andra format (VMDK, VHD) är att klona bilden och sedan använda den klonade bilden i VM-konfiguration, OVF lokalisering (flera språk i ett OVF fil ) är ännu inte stöds. Vissa OVF sektioner som StartupSection, DeploymentOptionSection och InstallSection, ignoreras.

WDDM Direct3D video drivrutin för Windows-gäster, hårdvara 3D-acceleration stöd för Windows, Linux och Solaris gäster, hårdvara 2D video acceleration stöd för Windows gäster, PCI pass-through (Linux värd endast), Mac OS X gäster (Mac värd endast); ICH9 chipset emulering, EFI-firmware, Host CD / DVD-enhet genomslag, Stöd för iSCSI via intern nätverk, Synthetic CPU rapportering.

Värd specifikationer är ganska lika Hyper-V – Gränserna guide konstaterar att upp till 130 logiska processorer stöds på en värddator, men detta är beroende av den fysiska CPU-typ och 1TB RAM. Å andra sidan, är lite bättre än Hyper-V, men fortfarande släpar VMware på 128 GB för Windows VM RAM. En fysisk GPU kan också tilldelas en VM, så att gästerna kan utnyttja GPU instruktioner, som är mycket användbar för att leverera 3D grafiska applikationer via virtuella skrivbord.

Det finns maximalt 16 noder per kluster, och upp till 800 virtuella maskiner och dynamisk minnesallokering bland virtuella stöds.

Version 6 har förbättrat gäst OS-stöd, inklusive Ubuntu 10.04 (32/64-bit); uppdaterat stöd för Debian Squeeze 6,0 (64-bitars), Oracle Enterprise Linux 6.0 (32/64-bit) och SLES 10 SP4 (32/64 -bitars), och experimentella VM mallar för CentOS 6,0 (32/64-bit), Ubuntu 10.10 (32/64-bit) och Solaris 10.

Förbättringarna i virtuella nätverk är distribuerad virtuell växling. Ett nytt felsäkert läge kan Cross-Server privata nätverk, ACL, Quality of Service (QoS), till RSPAN och NetFlow inställningar fortsätta att tillämpas på ett löpande VM i händelse av Vswitch Controller misslyckande.

Ett minne-over-begå funktionen är tillgänglig, och kallas Dynamic Memory kontroll (DMC), som är en “ballong” operation, och är endast tillgänglig i XenServer Advanced eller högre upplagor. Ballonger är när hypervisor är ont om minne, och det sätter en sida mål i vilken ballongen föraren kommer “blåsa”, skapar artificiella minnestryck inom VM, och orsakar operativsystemet till antingen stift minnessidor eller driva dem till filen. Det är dock inte lika mogen som minnes hantering av VMware, som använder tre mekanismer för minneshantering: transparent sida delning (TPS), ballongflygning och komprimering.

Citrix har ett kraftfullt provisionetjänst som gör att serverbelastningar som ska avsättas och åter etablerats i realtid från en enda gemensam skivavbild. Detta effektiviserar verksamheten för administratörer, eftersom de helt enkelt kan lappa masterbilden. Dynamisk arbetsbelastning streaming är särskilt användbar, eftersom toppbelastningsperioder och även migration mellan en test- och produktionsmiljö kan tillgodoses.

Feltolerans är väl stöds, och en VM kan automatiskt startas på en annan server, bör en värd misslyckas. Eller, om så önskas, ett VM kan speglas på en annan värd för sömlös failover. VM snapshots kan schemaläggas och arkiveras, men hög tillgänglighet funktioner är endast på XenServer Advanced Edition eller högre.

För företagsmiljöer som använder XenDesktops med IntelliCache, eller VMS skyddade via funktioner för hög tillgänglighet, finns det en begränsning av 50 virtuella datorer eller XenDesktop virtuella datorer per värd.

XenServer kan balansera arbetsbelastning, och det stöder två optimeringslägen. Prestanda Optimering säkerställer att en lägsta prestationsnivå bibehålls, medan densitet Optimering placerar VM om minimi antal datorer.

Kravet på en separat licensserver, som med andra Citrix produkter, är fortfarande sant för XenServer. Den “frist” funktion för frånkoppling av virtuella och värdar från en licensserver (en icke-mottagande av en fem-minuters meddelande hjärtslag från licensservern) medger fortsatt drift i upp till 30 dagar utan återkoppling.

För att säkerställa en smidig och enkel migration över fysiska värdar, XenServer stöder också virtuella nätverk växling.

Microsoft har spelat ikapp med VMware och Citrix, med den aktuella versionen av Hyper-V verkligen kliva upp till märket som en stark utmanare. Det är dock en stor installation, nästan 3 GB (eller upp till 10 GB för fullständig installation server), medan de andra två använda en Linux stödja och gärna uppehålla sig på en CD (åtminstone för den grundläggande hypervisor).

Microsofts strategi är att installera Windows Server 2008 R2, och sedan installera Hyper-V som en roll, som är egentligen en ganska enkel process. Hyper-V Manager är lätt att köra, och det har en enkel och logisk layout. Skapa och konfigurera VM är också lätt, och ganska mycket varje operation du vill utföra kan åstadkommas via chefen. Men i en stor klunga, är Hyper-V Manager helt enkelt inte tillräckligt, du kan inte automatisera eller köra uppgifter satsvis, så var beredd för massor av peka och klicka.

Att ta smärtan av att hantera en stor infrastruktur, Microsoft System Center Virtual Machine Manager (MSCVMM) är rätt väg att gå. Det eliminerar behovet av monotona arbetsuppgifter. Den MSCVMM är för övrigt också kunna hantera VMwares ESX Server.

Hyper-V är stor på funktioner, även om det i vissa fall gör släpar efter den senaste versionen av ESXi. Till exempel kan varje värd har högst 64 fysiska processorer och 512 vCPUs, medan ESXi stöder högst 160 logisk processorer och 2048 vCPUs per värd.

VM virtuell processor stöd är naturligtvis beroende av OS, men är begränsad till maximalt fyra per VM.

läge Processor kompatibilitet gör VM att migrera över hårdvara, där fysiska värdar kan ha olika processorarkitekturer. Den här funktionen är ny för Hyper-V, i den tidigare versionen, värdar hade att innehålla identiska CPU-arkitekturer, vilket innebar att man kunde flytta över Intel Intel eller AMD AMD värdar, men inte Intel AMD.

Fysiskt minne per värd är en sund 1TB, men den maximala per VM är bara 64GB. Men Hyper-V står med dynamiskt minne, där den högsta och lägsta RAM kan specificeras, och tilldelas minne kan växa eller krympa beroende på VM behov. VM kan tilldelas prioritetsnivåer, så att när värden börjar uttömma fysiskt minne, kommer RAM tilldelning till virtuella sänkas baserat på deras prioritet.

Storleken på en Hyper-V klustret är begränsad till 16 noder i ett failover-kluster, med ett maximum av 1000 VMS och en gräns på 384 virtuella noder per fysisk maskin. Det maximala antalet virtuella maskiner tillåtna per nod inte ändras, oavsett fysisk klusterstorlek.

Gästoperativsystem inkluderar Windows och smaker av SUSE, Red Hat och CentOS, andra versioner av Linux stöds inte, men många rapporteras att köra utan några problem.

Hög tillgänglighet kräver bekräftelse av “Certified for Windows” test under genomförandet – i stort sett kräver identiska specifikationer för hårdvaru noder i båda operativsystem sorter, CPU familjer och gränssnitt, såsom nätverk och värdadaptrar. Servrar måste också vara medlemmar i AD-domän, nödvändiggör en domänkontrollant någonstans i schemat.

“Live Migration” -funktionen, vilket möjliggörs genom (nya till Win2K8R2) klusterdelade volymer (CSV) rekommenderar användning av ett privat nätverk för migration trafik. Detta är utöver den privata krav nät för intern klusterkommunikation, separat virtuell bestämmelse nätverk och separat lagringsnätverk.

Virtuella nätverk följer standarden virtuella synsätt växling, med frikopplingen av OS nätverksstacken för att möjliggöra bättre genomströmning, även om jag / O-prestanda kommer att bero på antalet virtuella försöker kommunicera med omvärlden.

För lastbalanseringstjänster, är standard Microsoft Network Load Balancing (NLB) komponent som krävs, och är konfigurerad på samma sätt som för fysiska noder.

Lätt att installera, större stöd för drivrutiner branschstandard, Ingen extra avgift för de flesta high-end funktionalitet, enda konsol för alla utgåvor; Upp till 16 vCPUs och 128 GB per VM, support via forum och XenSource samhället.

En Windows-program bara, inte en webbkonsol, verktyg som stöds är inte lika avancerade som VMware.

Införandet av “snap shotting” via Hyper-V Manager gör att vissa inbrytningar på omognad av Microsoft-produkt, som sport alla funktioner som förväntas för att ta, hantera och omplacera ögonblicksbilder att leva VMS. Medan möjligheten finns för automatisering via skript i snäppshotting funktionen är det främst för användning i test- och utvecklingsmiljöer, och inte idealiskt för en affärsproduktion infrastruktur – det absolut inte bör betraktas som den enda katastrof återhämtning (DR ) lösning i en produktionsmiljö.

VMware är en gammal hand i virtualiserings arenan, så ta en titt på sina produkter på nätet kan lämna ditt huvud spinning, eftersom det finns ett så brett spektrum av applikationer. En fälla som den oförsiktiga kan falla i är att en del av de funktioner som beskrivs är inte tillgängliga på standardprodukten, de kräver ytterligare inköp att koppla in ytterligare funktioner som du kan behöva.

För många är vSphere ESXi grädden av grödan, och andra leverantörer är att helt enkelt spela catch-up. Även om det är sant att VMware har en produkt för varje scenario, kan några av de andra leverantörers produkter vara en perfekt passform i fråga om funktioner passande en viss infrastruktur och scenario.

VMware är inte riktigt lika lätt att ställa upp som XenServer, till exempel, men det är fortfarande relativt snabbt och smärtfritt. Den resulterande gränssnitt på värdservern är ren Linux CLI, och att underlätta fjärrhantering av värden, måste en vSphere-klient installeras på en Windows-dator som ett minimum.

Kunden Gränssnittet är rent och enkelt att navigera, så att inrätta och hantera virtuella maskiner är också en enkel proposition. Men för att säkerställa full hantering av en storskalig VMware virtuell infrastruktur måste vCenter Server installeras, vilket innebär en extra kostnad. VCenter är en one-stop verktyg, och det enda verktyg du behöver. Det hanterar enkelt uppgifter som VM migration, lastbalansering och hög tillgänglighet, för att nämna några.

Som tidigare nämnts, är VMware funktionsrik, men aspekter såsom feltolerans är endast tillgängliga på Enterprise Edition och uppåt. Återställning kräver Site Recovery Manager plug-in, och virtuell distribuerad omkoppling kräver vSphere Enterprise Plus.

virtualiserings

Funktioner

begränsningar

För hög tillgänglighetskraven i stora företag, VMware avancerade lagringshantering komponent, VMFS, är ett kluster filsystem som utnyttjar delad lagring för att möjliggöra för flera vSphere värd att läsa och skriva till samma lagrings samtidigt. Det ger levande migrering av virtuella maskiner från en fysisk server till en annan, automatisk omstart av en misslyckad virtuell maskin på en separat fysisk server och klustring virtuella maskiner på olika fysiska servrar.

För pålitlighet av plattformen, är föraren härdning upprätthålls som ett samarbete övning med hårdvaruleverantörer, där Microsoft och Citrix produkter förlitar sig på generiska Windows eller Linux-drivrutiner.

VSphere är ledande när det gäller ultimata skalbarhet, varje värd kan idrotten upp till 160 logiska processorer, 2TB RAM och en imponerande 2048 vCPUs, alla delade bland maximalt 512 aktiva virtuella datorer per värd. Specifikationerna enskilda VM är lika imponerande, med 32 vCPUs och upp till 1 TB RAM. Ett kluster kan bestå av 32 noder, med totalt 3000 virtuella datorer.

Förmågan att diskret hantera dessa komponenter för varje unik VM är den sanna styrkan i VMware. Bristen på beroendet av ett operativsystem bas för att översätta och gränssnitt eliminerar I / O flaskhalsar som upplevs av de andra två produkterna.

Oracles VM VirtualBox är en desktop-virtualisering miljö som är kompatibel med x86 och AMD64 / Intel64. Även om det är den enda fria öppen källkod virtualiseringsverktyg finns på en professionell nivå, är det inte en direkt konkurrent till de andra tre virtualiserings implementeringar. De är inriktade på stora IT-infrastrukturer, medan VirtualBox är riktad till personliga eller små kontor.

Oracle VM VirtualBox version 4.1.18 stöder Windows, Linux, Macintosh och Solaris-värdar och stöder ett stort antal gästoperativsystem, inklusive Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7), OS X, DOS / Windows 3.x, Linux (2,4 och 2,6), Solaris och Open, OS / 2 och OpenBSD som värd operativsystem. Härdning gästoperativsystemet uppnås genom “Gästtillägg”, som är förare eller korrigeringspaket för att förbättra kompatibilitet och funktionalitet.

VirtualBox kan presentera upp till 32 virtuella processorer till varje VM, oberoende av de fysiska CPU-kärnor som är närvarande på värdenheten. Konfigurerbar Physical Address Extension CPU kompatibilitet gör 32-bitars operativsystem för att hantera större än 4 GB minne. Vissa Linux operativsystem (t.ex. Ubuntu) kräva att ges möjlighet att tillåta virtualiserad drift. VCPU hot plugging tillåter “i flykten” expansion av CPU resurs till en given VM. SAN boot kapacitet finns, beroende på en gäst OS med PXE boot och iSCSI riktar via värd (med experimentella funktioner).

Installationen är mycket enkel. VirtualBox (som en typ-två hypervisor) tillhandahölls för testning som en körbart program som ska installeras på en befintlig Windows 7 OS. Installationsguiden leder dig genom installationen utan problem, vilket ger ett mycket användarvänligt gränssnitt till kataloger och register.

När VirtualBox utförs för första gången leder en trevlig guiden dig genom virtualisering processen. För det första, du ange namn och OS-typ för VM. Du måste också allokera RAM som ska användas av din VM, basbeloppet är rekommenderas beroende på gästoperativsystemet vald. Den maximala RAM är beroende av den maximala fördelningen belopp som inte kommer också att påverka värddatorprestanda. En virtuell hårddisk skapas sedan av installationsguiden, och operatören måste välja antingen ett dynamiskt eller fast bilden. En dynamiskt växande bilden kommer att uppta en mindre mängd utrymme på din fysiska enhet. Det kommer sedan att växa dynamiskt upp till din angivna VM enhetsstorlek. En fast storlek kommer inte att växa. Det lagras på din fysiska enhet som en fil av ungefär samma storlek som den angivna VM hårddisk.

När VM har skapats, kommer det att starta som en tom maskin i VirtualBox klienten. När VM har startat, kan du ange hårddisken för att installera ditt operativsystem som antingen din fysiska hårddisk (som innehåller din start media) eller som en ISO-bild som finns någonstans på hårddisken. Efter pappersbanan har specificerats, kommer operativsystemet att starta och installera som vanligt.

Tillgång till värd filer från en gäst är en komplicerad process, eftersom det inte finns någon dra-och-släpp-stöd mellan VM och fysisk hårddisk. Istället förlitar fildelning på delade mappar, och detta kan vara en komplicerad process som kräver Guest Tillägg att fungera.

VirtualBox stöder full virtualisering inom sin klient, vilket möjliggör komplett operativsystem funktionalitet från gästen. Alla funktioner som hänför sig till varje VM lätt ändras i VirtualBox klienten, såsom RAM, tilldelade videominne och hårddiskstorlek.

Windows, Linux och OS X-versioner finns tillgängliga som två konfigurationer, en delvis egenutvecklade och en helt öppen källkod. Öppen källkod version – VirtualBox Open Source Edition (OSE) – saknar förmåga att använda USB-enheter, och inkluderar öppen källkod VNC-protokollet i stället för Microsofts RDP.

VirtualBox har ingen begränsning på hur många virtuella kan installeras på en dator, så de enda begränsningarna är värd hårddiskutrymme och värd RAM-allokeringen.

VirtualBox stöder följande gästsystem

Windows NT 4.0: alla versioner, utgåvor och service pack stöds fullt ut. Det finns några kända problem med äldre Service Pack, SP6a rekommenderas. Begränsade gäst tillägg finns

Windows 2000 / XP / Server 2003 / Vista / Server 2008 / Windows 7: alla versioner, utgåvor och service pack stöds fullt ut (inklusive 64-bitarsversioner, under de förutsättningar som anges nedan). Gästtillägg finns

DOS / Windows 3.x / 95/98 / ME: begränsad testning har utförts. Användning utöver befintlig installation mekanismer rekommenderas inte. Gästtillägg är inte tillgängliga

Linux 2.4: begränsat stöd

Linux 2.6: alla versioner / utgåvor stöds fullt ut (32-bitars och 64-bitars). Gästtillägg är tillgängliga. Kernel 2.6.13 eller högre rekommenderas, kärna förebyggande av VM operation trots

Solaris 10, Opensolaris: fullt stöd (32-bitars och 64-bitars). Gästtillägg finns

FreeBSD: kräver hårdvaruvirtualisering är aktiverat. Begränsat stöd. Gästtillägg är inte tillgängliga ännu

OpenBSD: kräver hårdvaruvirtualisering är aktiverat. Versioner 3.7 och senare stöds. Gästtillägg är inte tillgängliga ännu

OS / 2 Warp 4,5: kräver hårdvaruvirtualisering är aktiverat. Endast MCP2 officiellt stöd, andra OS / 2-versioner kan eller kanske inte fungerar. Gästtillägg finns med en begränsad uppsättning funktioner.

VirtualBox stöder 64-bitars gästoperativsystem, och även värdoperativsystem 32-bitars, under förutsättning att följande villkor är uppfyllda

Du behöver en 64-bitars processor med hårdvaruvirtualiseringsstöd

Du måste aktivera hårdvaruvirtualisering för den speciella VM som du vill 64-bitars stöd för, programvara virtualisering stöds inte för 64-bitars VM

Om du vill använda 64-bitars gäst stöd på en 32-bitars värdoperativsystemet, måste du även välja en 64-bitars operativsystem för den speciella VM. Eftersom stödja 64 bitar på en 32-bitars värd ådrar sig extra overhead, VirtualBox gör bara detta stöd på uttrycklig begäran

Den 64-bitars värdar (som vanligtvis kommer med hårdvaruvirtualiseringsstöd), är 64-bitars gästoperativsystem alltid stött, oavsett inställningar. Men för 64-bitars operation, Advanced Programmable Interrupt Controller (APIC) måste vara aktiverad, i synnerhet i fallet med 64-bitars Windows-gäster. Windows virtuella maskiner kräver även användning av Intel NIC-drivrutinen. AMD stöds inte.

Bästa integration med Microsoft infrastruktur, en stark uppsättning av företagsfunktioner, på grund av att förbättras snart, Stark utveckling fokus från Microsoft.

Följande gäst SMP (multi-processor) finns begränsningar

Dålig prestanda med 32-bitars gäster på AMD-processorer. Detta påverkar främst Windows och Solaris gäster, men möjligen också vissa Linuxkärnan revideringar. Detta har delvis löst i version 3.0.6 för 32-bitars Windows NT, 2000, XP och 2003 gäster. Det kräver version 3.0.6 eller högre Gästtillägg som ska installeras

Dålig prestanda med 32-bitars gäster på vissa Intel CPU modeller som inte innehåller virtuell APIC hårdvara optimering stöd. Detta påverkar främst Windows och Solaris gäster, men möjligen också vissa Linuxkärnan revideringar. Detta har delvis löst i 3.0.12 för 32-bitars Windows NT, 2000, XP och 2003 gäster. Det kräver 3.0.12 eller högre Gästtillägg som ska installeras

64-bitars gäster på vissa 32-bitars värdsystem med VT-x kan orsaka instabilitet i systemet

För grundläggande Direct3D stöd i Windows gäster ska fungera måste Guest Tillägg installeras i Windows “felsäkert läge”, med manuell hantering för att förhindra Windows DLL restaurering. Men detta gäller inte för den experimentella WDDM Direct3D grafikdrivrutinen, som är tillgänglig för Vista och Windows 7 gäster som levereras med VirtualBox 4.1

På Windows gäster, kommer en process som inleddes via gäst kontroll verkställa stödet inte kunna visa ett grafiskt användargränssnitt inte användarkontot under vilket den körs är inloggad och har en skrivbordssession

Standard stöd för användning med konton som inte har någon lösenord, kräver grupp politiska åtgärder för att göra det möjligt för GUI tillgång

Den VBoxManage modifyhd kompakta kommando för närvarande endast genomförs för VDI-filer. Just nu, det enda sättet att optimera storleken på en virtuell disk image i andra format (VMDK, VHD) är att klona bilden och sedan använda den klonade bilden i VM-konfiguration

OVF lokalisering (flera språk i ett OVF fil) stöds ännu inte. Vissa OVF sektioner som StartupSection, DeploymentOptionSection och InstallSection, ignoreras.

Vissa VirtualBox funktioner är märkta som experimentella. Sådana funktioner finns på en “befintligt skick”, och är inte formellt stöds. Listan över experimentfunktioner noteras enligt följande

WDDM Direct3D video drivrutin för Windows gäster

Hårdvara 3D-acceleration stöd för Windows, Linux och Solaris gäster

Hårdvara 2D video acceleration stöd för Windows gäster

PCI pass-through (Linux värd endast)

Mac OS X gäster (Mac värd endast)

ICH9 chipset emulering

EFI-firmware

Host CD / DVD-enhet genomslag

Stöd för iSCSI via intern nätverks

Syntetisk CPU rapportering.

Summan av kardemumman är, som alltid: den produkt som passar dig bäst, till rätt pris, är bäst. När man bryter ner det, dessa är alla erbjudanden med kaliber. VirtualBox är en billig väg, men det är egentligen bara lämpar sig för en enskild individ eller företag. Mellan de andra tre, det finns viktiga funktioner och möjligheter att ta hänsyn till.

När det kommer till kritan, skulle vårt första val vara VMware för större företag infrastruktur, eftersom det har helt enkelt mer skalbarhet än Microsoft Hyper-V eller Citrix XenServer och är en mer mogen produkt. Priset kan också vara mindre problematiska när man betänker dess funktioner. Emellertid bör andra produkter inte förbises. Var och en har stora saker att tänka på, och kan faktiskt passa dina behov bättre när det blir dags att nå i fickan. Utvärdera VM produkter är en utmaning i abstraktion, men du bör titta på din dominerande miljö och förutspådde framtida behov innan du hoppar in.

Lätt att installera

Ökat stöd till drivrutiner branschstandard

Ingen extra avgift för de flesta high-end funktionalitet

Enda konsol för alla utgåvor

Upp till 16 vCPUs och 128 GB per VM

Support via forum och XenSource samhället.

En Windows-program bara, inte en webbkonsol

verktyg som stöds är inte lika avancerad som VMware.

Bästa integration med Microsoft infrastruktur

En stark uppsättning företagsfunktioner, på grund av att förbättras snart

Stark utveckling fokus från Microsoft.

Stor klusterhantering kan vara svårare, Endast fyra vCPUs och 64GB RAM per VM.

Stor klusterhantering kan vara svårare

Endast fyra vCPUs och 64GB RAM per VM.

Lätt att installera och hantera från vSphere klient; Flera avancerade funktioner är tillgängliga, bra support via forum, många certifierade ingenjörer finns i arbetskraften, finns verktyg för att underlätta övergången till det virtuella.

Lätt att installera och hantera från vSphere klient

Många avancerade funktioner är tillgängliga

Bra support via forum

Många certifierade ingenjörer finns i arbetskraften

Det finns verktyg för att underlätta övergången till det virtuella.

Begränsade när det gäller att hantera den virtuella infrastrukturen, Kräver uppgradering till vCenter server för avancerade funktioner, många avancerade funktioner är endast tillgängliga med extra plug-ins.

Begränsade när det gäller att hantera den virtuella infrastrukturen

Kräver uppgradering till vCenter server för avancerade funktioner

Många avancerade funktioner är endast tillgängliga med extra plug-ins.

Fri, öppen källkod och liten 20MB filstorlek, Stabil med mycket god användbarhet, kan starta from.iso och förenklad fildelning, Körs på och är värd ett mycket brett utbud av operativsystem.

Fri, öppen källkod och liten 20MB filstorlek

Stabil med mycket god användbarhet

Kan starta from.iso och förenklad fildelning

Körs på och är värd ett mycket brett utbud av operativsystem.

Limited USB support;Less refined than more established competitors;Not all host ports are available under the VM;Number of guests limited by PC host;Doesn’t support drag and drop.

Limited USB support

Less refined than more established competitors

Not all host ports are available under the VM

Number of guests limited by PC host

Doesn’t support drag and drop.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys