Vinter CES 2013 har inte ens börjat, men jag är redan över den

Ett nytt år börjar, och med det går den årliga migration av technorati till Consumer Electronics Show i Las Vegas. Ta med din bekväma skor, eftersom det är en stor mässgolvet, folks.

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

Tja, jag kommer inte det. Det första skälet till detta är jag har en dag jobb, och det andra är att CES är ett slöseri med någons tid som går där.

Jag ska sammanfatta denna show för dig så att du inte behöver läsa hundratals artiklar som kommer att skrivas i veckan.

Det kommer att finnas många Android-surfplattor och smartphones. Det kommer att finnas många smartphone tillbehör. Det kommer att finnas massor av datorer. Det kommer att finnas alla typer av Internet-ansluten enda syfte eller högspecialiserad gadget du kan tänka dig. Det kommer att finnas många digitalkameror. Det kommer att finnas fler HDTV-apparater än du kan skaka en pinne på. Det kommer att finnas alla typer av videospel som visas i olika stadier av utveckling.

Och gissa vad, mer än hälften av dessa produkter kommer faktiskt inte förverkligas. Eftersom vid slutet av dagen, den stora tegel och murbruk och online-återförsäljare är de som verkligen styr hemelektronikbranschen.

INTE konsumenterna.

Läs också: The Last CES, Gadget Trötthet förebådar konsolidering av branschen

Tja, jag göra en utvikning. Den dynamiska är annorlunda än det brukade vara. Enheter och produkter har blivit mycket standardiserad och mycket liknar samt konvergerade vad gäller funktion. Samtidigt har antalet återförsäljare som kan fortfarande ta risker med olika lager i kanalen krympt oerhört.

Ekonomin suger, folks.

Så vad vi har kvar är de få återstående stor låda butiker som Best Buy och Wal-Mart och rabatt klubbar som COSTCO som kan distribuera dessa elektronik i tegel och murbruk plats, och sedan de stora online-e-handlare som Amazon.

Allt som allt finns det kanske ett dussin stora företag som kommer att sälja de flesta av hemelektronik i USA, är det undantag naturligtvis Apple, som är en enhet på sig själv och inte är representerad på CES, och är 800-pound gorilla inom hemelektronik.

[Ja, jag är medveten om Microsoft inte är representerad på CES heller. ]

Oavsett Apple kommer ut med kommer att visas efter CES, och när någon av dessa leverantörer har produkter som visas i Vegas faktiskt förverkligas, de kommer att omvärdera om att inte släppa något eftersom Apple kommer att ha en höjt dem och har utvecklat något i total sekretess.

Oh ja, den stora rutan återförsäljare. Deras företrädare kan gå till showen att observera vad som faktiskt väcker uppmärksamhet och kan ha glidit av deras radar, men de har redan haft privata publik med olika tillverkare (och Apple) långt innan CES, och deras volym köpare har en ganska bra idé av vad de kommer att flytta i år i alla fall.

Och alla dessa smartphones och tabletter? Den trådlösa bärare kommer att plocka och välja från en utvald grupp av saker. Kanske 10 procent av dessa telefoner och surfplattor du ser i Las Vegas kan hamna på AT & T, Verizon, Sprint och T-Mobile. Om det.

Så om det har verkligen massmarknad potential och är inte en “me too”, kommer du aldrig se den komma till ljus. För om något definierar elektronikindustrin just nu, är det inte produktutbud. CES 2013 är en illusion, en “Hunger Games” med några överlevande vinnare.

Signal-brusförhållande på innovation är så låg, att jag har fått en mycket bättre chans att upptäcka en främmande planet med min egen undermåliga radioteleskop med hjälp av en Pringles Wi-Fi-antenn och min farfars gamla Grundig kortvåg än att hitta en unik produkt på denna dumma show.

CES? Slösa inte min freaking tid.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)