Varför är vi fastnat på Census 1.0?

Miljontals australier satte denna vecka för att ge regeringen en ögonblicksbild av hur landet ser ut och vad dess medborgare är upp till, men jag tror inte att folkräkningen gick tillräckligt långt med sin linje av förhör.

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Folkräkningen hade möjlighet att skina ett ljus på så mycket mer än bara ålder, härkomst och jobbstatus på nästan 22 miljoner australier. Online-versionen av folkräkning presenterades en stor möjlighet att lägga till extra frågor om teknik.

Det fanns bara en teknik fråga i folkräkningen, och det handlade om huruvida jag hade tillgång till internet på mitt hus. Skam, Australian Bureau of Statistics, skam.

Din folkräkning kunde ha lyste ett ljus på hur många Aussies föredrar Mac och hur många föredrar PC, eller det kunde ha frågade hur många av oss faktiskt vill National Broadband Network.

Sådana frågor skulle ha gjort australier en service också, för då skulle vi kunna ha konkreta statistik att falla tillbaka på när spats utbrott mellan teknologiföretag.

Apple och Android, till exempel, är ständigt i krig över sina aktiverings siffror runt om i världen. Med en teknisk folkräkning, vi kunde ha rensat sådana problem ända fram. Det är tech stat tillförlitlighet som vi behöver.

Utan den, ett teknikföretag kan lika gärna få 10 personer tillsammans, be dem en fråga och använda den som sin primära statistik för nästa stora reklamkampanj.

Australian Bureau of Statistics (ABS) haft möjlighet att klara upp dessa dimmigt tech statistik för oss, att ge oss en rättvisande bild av hur människor använder vilken teknik. Men de gjorde inte. Och jag är besviken.

Nästa gång, ABS. Nästa gång.

Titta på videon för att se resultatet av Nerdcam allra första folkräkningen.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå