USPS Förluster Fortsätt

Regelbundna Doc läsare vet att jag har täckt hela affären på vid Förenta staten Postal Service under en tid nu, som portokostnader och service har en inverkan på alla företag.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Tja, är nyheterna inte blir bättre, jag är rädd. US Postal Service avslutade de tre första månaderna av sin 2012 räkenskapsåret (1 oktober – 31 december, 2011) med en nettoförlust på $ 3,3 miljarder dollar. Ledningen räknar med stora förluster att fortsätta tills Postal Service har genomfört sin nätverks re-design och ned-dimensionering och har omstrukturerat sin sjukvårdsprogram. Dessutom, återgången till finansiell stabilitet lagstiftning som ger posttjänsten typiska kommersiella friheter, inklusive leveransflexibilitet återgår över $ tio miljarder mängder överskjutande till den federala regeringen, och löser behovet av att förfinansiera pensionärers sjukvård i mängder som inte bedömts av någon annan enhet i USA.

Starkare än väntat semester sjöfart, drivet av stark tillväxt inom online merchandise försäljning och framgångsrika USPS marknadsföring, hjälpte Postal Service öka sin konkurrenskraft Shipping Services under första kvartalet, med intäkter på totalt $ 2,8 miljarder en ökning med $ 179.000.000 eller 7 procent under samma period förra året. Men avtar i första klass och vanlig post av $ 650.000.000 var 3,7% procent av den totala omsättningen och kraftigt överstiger de vinster som gjorts i paketet verksamheten. Första Class Mail avtar på grund av elektronisk migration transaktioner väntas fortsätta under överskådlig framtid.

Posttjänster intäkter, exklusive första klass Mail paket, uppgick till $ 14,5 miljarder en minskning med 2,9 procent. Första klass Mail fortsatte att minska, med intäkterna minskar 4,1 procent jämfört med samma period föregående år. Första klass Mail intäkter har minskat nästan 15 procent och volymen har minskat 25 procent sedan volymen var som störst under 2006. Medan vissa av nedgången beror på ekonomisk svaghet sedan 2007, är desto mer betydande faktor den fortsatta övergången till elektroniska alternativ.

Och det är där skon klämmer – det fortsatta övergången till elektroniska alternativ. Doc är rädd nyheterna för USPS kommer bara att bli värre, om de kan, med lämpliga nedskärningar, kunna stoppa några av de tyngsta blödning. Men vi måste bestämma hur värdefull posttjänst är till Amerika och ponny upp pengar eller vara villig att spendera mer på portot. Det finns ingen enkel lösning.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar