Uber vänd yxan i Indien

I slutet av oktober Uber ansikten nästan säkert avstängning om det inte ändrar det sätt som det gör affärer i Indien. Om det i själva verket inte att upphöra att existera, kommer det ta upp frågor om huruvida Indien är i själva verket redo för nya och innovativa företag som inför den digitala framtiden. Det kommer också att ifrågasätta om Uber kan justera sin modell så att den smidigt kan kryssning till nya marknader utan att locka den typ av flak som den har.

Först ut, för dem som inte vet det, är Uber en revolutionerande åkbara serviceandelen (inte en taxi en) som redan finns i hundratals städer över hela världen som förändrar hur vi ser på en pendla, och även transport i allmänhet . Med hjälp av en smartphone-app och GPS-systemet, Uber ansluter passagerare med taxichaufförer, vilket möjliggör platsdelning på båda ändar. Kundens kreditkortsinformation lagras online så allt han eller hon har att göra är att gå rida medan kreditkort faktureras automatiskt. Inga kontanter, inga kvitton, och ingen tid att tänka på något av detta. In och ut som om det vore din egen bil med chaufför.

Men Indien är inte så nöjd med denna fiffiga service. För en, Reserve Bank of India (RBI, landets centralbank) insisterar på en två-stegs autentiseringsprocessen för alla som använder ett kreditkort, med det andra steget vanligtvis en engångs stift som SMSed till telefonen. Ett internetbaserat företag, lyckas Uber att kringgå detta andra steg. Transaktioner, i dollar, dirigeras till en nederländsk ersättningar gateway – en smart strategi, eftersom betalningar som involverar valutautflöde är undantagna från autentiseringskrav. (Uber får i princip betalningar via en indisk kund, skickar den till USA genom sin nederländska gateway och sedan leder det tillbaka till föraren i Indien.)

Men det finns en hake. Två indiska medborgare kan inte genomföra transaktioner i utländsk valuta, om man har en RBI utfärdat Forex mäklarlicens. Annars skulle det vara i strid med FEMA, landets valuta lagar (som det bör noteras, har Indien avslappnad avsevärt från dagarna av valutaregleringar på 70-talet och 80-talet, vilket gör livet mycket lättare för utomeuropeiska-resa Indisk).

Valutakontroller finns goda skäl i Indien, som har ett ökänt hoary och fördärvliga problem med skatteflykt. Ändå några indianer tror att Indien snarast måste göra särskilda boende till nya ekonomin företag som Uber, såsom avstå från kreditkortsautentiseringskravet om det har hopp om att spela i den modiga nya digitala framtid kontantlösa ekonomier och online ekosystem. För ett land som kråkor om att använda teknik för att göra livet mer produktiva och enklare, är detta verkligen inte rätt sätt att göra det, hävdar de.

På senare tid har Uber landat sig djupare i indiska regler myr genom att locka den vrede landets skattemyndigheter som har börjat ifrågasätta hur företaget har lyckats kringgå 4,9 procent skatt på alla taxitjänster, plus 12 procent tjänsten skatt på utbetalningar till dess Nederländerna enhet.

Ändå är allt detta tumult inte så mycket om anslags på den personliga friheten eller den digitala framtiden av landet än det är det handlar om de enorma kostnadsbesparingar som tjänsten kan inleda. Enligt denna artikel kan du skära åtminstone 50 procent av din cab pris med hjälp av en åkande dela tjänsten med bas kostnader, liksom per kilometer avgifter vara hälften så mycket som vanliga taxitjänster. Och även om detta stycke avser Toronto, Kanada, samma ekonomi gäller generellt för resten av världen.

Så är det inte konstigt att löftet om en gigantisk kostnadsbesparingar genom ride-sharing tjänster – och därmed en medföljande gapande hål i fickorna på taxibolag i stort sett alla delar av världen – har motiverat dessa taxibolag, och kommunala myndigheter (som gör massor av pengar att tilldela dem licenser), för att protestera häftigt vid denna potential revolution i kollektivtrafiken. Större städer i Europa och USA – speciellt staden regeringar och taxi fackföreningar – har varit uppe i armarna på tjänsten, och anställa någon till buds stående medel för att stänga Uber och dess likar (Lyft, Sidecar). En tysk domstol nyligen förbjudit Uber från drift någonstans i landet, men två veckor senare lyfte föreläggandet.

Paris cabbies ber om en omedelbar avstängning av Uber, eftersom de säger att de punga ut med 20 procent mer i skatt än Uber chaufförer, plus ytterligare 10 procent mervärdesskatt (moms) som Uber bilar inte betala. Londons taxichaufförer försökte övertyga lagstiftare att Uber App är en de facto-mätare, vilket strider mot regeln att endast stadens svarta taxibilar kan ge uppmätt biljettpris, men stadens regulatorer vände argumentet ner.

Nyligen ingen annan än vagga teknik, San Francisco, tillsammans med sin syster kaliforniska staden Los Angeles, försökte en mer trick för att korall åkbara aktiebolag när områdeattorneyskontoret utfärdade ett brev till Uber, Lyft och Sidecar, berätta för dem att de inte kan låta sina passagerare att dela turer med andra människor för att minska sina priser ytterligare. Das kontor säger att uppenbarligen är detta ett brott mot en regel som hindrar transportleverantörer från fakturering flera personer för samma attraktionen. Från västkusten i USA till öst, från mellanvästern till söder och från Europa till Asien, är liknande förelägganden och protester sprider sig mot ride delning.

Enkelt uttryckt, rida-share tjänster skrämma anläggningen. Så det är föga överraskande att lära sig att det verkliga skälet Reserve Bank of India har agerat som det har i Indien, eftersom indiska radio taxi leverantörer, inklusive Meru Cab, Easy Cabs, och Mega Cab, registrerat ett klagomål angående Uber nyttjande av Nederländerna betalning gateway.

Finns det några legitima oro en tjänst som Uber s? Spöke säkerhet ofta tippad – att åkande aktiebolag inte gör ett tillräckligt bra jobb med screening sina förare, och att i slutet av dagen, är tvetydig frågan om ansvar för en kunds säkerhet i bästa fall.

Uber lanserar Shanghai gren, planerar att investera $ 1b i Kina, Kinas taxi monopol slaget fortsätter, Didi Kuaidi höja $ 3b, två år hårt arbete: Korea att gå vidare med Bill att förbjuda Uber, regeringen översyn efterlyser reformer taxi reglering

Läs mer

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Det finns definitivt vissa fördelar med detta argument: I juni genomfördes en Uber förare i San Francisco belastat med två räknar av batteri för angripit en passagerare. Och här är ett konto från The New Yorker: s undersökningar av tjänsten: “Under åtta eller så åkattraktioner, lärde jag mig att utbildningen för Austin UberX förare, som rekryterades genom en Craigslist annons, bestod av en 45 minuters orientering efter en säkerhetsprövning, men ’20 minuter av det var bara att fylla i blanketter “, berättade en drivrutin för mig. en annan förare erkände, eftersom hon nästan sprang in i en grupp människor i ett övergångsställe, att hon bara hade deltagit” som fem minuter “av utbildningen. de flesta av orienteringen var om hur man använder Uber systemet och “vad man inte ska göra”, enligt en förare – den största sak att inte göra var emot gottgörelse, eftersom det skulle äventyra lagligheten i företaget “.

Naturligtvis skulle man behöva räkna ut vad de olycksfrekvensen är som för stads-uppdrag, gul-taxichaufförer att bedöma om de två är jämförbara. Och om en stor del av dina taxi erfarenheter involverar antingen hårresande åkattraktioner som Lewis Hamilton skulle vara stolt över och som den olyckliga publiken din cabbie ständiga prat via radio eller mobiltelefon till en kusin kör en annan hytt, ja då det kan ” t vara så mycket värre än dessa som anges ovan.

Kanske ett hybridsystem kan dyka upp där Uber får ett samarbete med lokala regeringar på säkerhet och screening front. Men medan säkerhetsfrågor är legitima – till exempel, jag är inte säker på att jag, som en brun man skulle använda Uber när jag är i mitten av Texas om jag letar efter lite spänning – Jag kan inte se hur Uber fungerar allt som annorlunda än en tjänst som Craigslist, som också inlägg rida aktier. I själva verket, rida aktier är bland de mer ho-hum tjänster jämfört med allt annat som delas, bytas eller köpas och säljas på Craigslist. Eller, för den delen, på Airbnb eller någon annan tjänst i den snabbt framväxande, glödhet ekonomi “dela”. Även Facebook inte kommer utan sin beskärda del av stalkers och andra människor av böjda sinne och onda avsikter.

Så istället för att förbjuda en tjänst som kan lindra trafikstockningar och koldioxidutsläpp i en dag och ålder där du hårt behöver, är det dags att städer och länder arkitekt en lösning för att ge en potentiellt revolutionerande affärsmodeller en strimma av en chans att lyckas. Och Uber och dess likar borde kanske ta itu med några av de mer allvarliga problem kan ställas inför när det gäller validering förare, för att inte tala om att ta ett lands regelverk något allvarligt och utforma en lösning för att verka inom sina gränser eller står inför en vanhedrande och abrupt slut.

FÖRSTOCKELSE på båda fronter kommer bara härda ämnen och djup sex en lovande affärsidé.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard