Twitter tummen näsan på NSA, ger extra säkerhet filt

Efter en liknande drag av Google tidigare i veckan, har Twitter meddelat att det är att lägga fram sekretess till sina digitala dörrar.

Framåt sekretess vinner dragkraft med många topp tech egenskaper nyligen som det tillför en ny egenskap för att förhindra cyberbrottslingar från att använda spruckna och / eller stulna sessionsnycklar för att dekryptera registreras trafik för skändlig ändamål.

Men dekryptering förebyggande metoder genomförs också betydligt mer för att både omintetgöra av övervakningen av federala myndigheter och rädda ansiktet med användare.

US National Security Agency kan ha “domstol sanktionerad” rättsliga befogenheter att utnyttja servrar Silicon Valley jättar, som kämpar tillbaka mot hemlighets munkavle order. Men vad händer om de förlorar sin rättsliga kamp? Vad advokater säger kan överraska dig.

Mikro blogging plattform faktiskt var inte en av de nio ursprungliga tech jättar avslöjade i juni att utnyttjas som en källa för National Security Agency numera kontroversiella data mining program, prisma.

Det är sannolikt eftersom praktiskt taget vem som helst kan registrera sig för Twitter, och för ett obegränsat antal konton, med information som inte nödvändigtvis behöver vara giltiga.

Bara en av miljontals exempel på falska Twitter-konton inkluderar ett etablerat denna vecka tillägnad Salesforce.com vd Marc Benioff Christian Louboutin skor bärs under, hans brasan chatt med Facebook COO Sheryl Sandberg, på onsdag. (Naturligtvis, haute couture, flerfärgade hi-tops uppmärksammade tech tryck i publiken, på gott och ont.)

Ändå, San Francisco-huvudkontor företag, som nyligen genomgick en av de mest surrade-om börsintroduktioner i färskt minne, tar en proaktiv strategi och även se till att den heter i blandningen av Silicon Valley jättar som tar en offentlig ställning mot den amerikanska regeringens datainsamlingsmetoder.

Jacob Hoffman-Andrews från Twitter produktsäkerhetsteam tog saker längre i ett blogginlägg på fredagen, sättande att framåt sekretess “bör vara den nya normala för webbtjänst ägare.”

“Vårt arbete med att distribuera framåt sekretess är bara det senaste sättet på vilket Twitter försöker försvara och skydda användarens röst i denna värld”, sade Hoffman-Andrews.

Även om han inte förklara de andra metoderna Twitter är redan utnyttjar eller åtminstone utvecklas i denna post, Hoffman-Andrews beskrivs utförligt hur framåt sekretess genomförs för shoring upp säkerheten på twitter.com, api.twitter.com och mobil .twitter.com.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål