TelstraUnClear

Telstras Nya Zeeland arm, TelstraClear, är en märklig, företag.

Det är en stor aktör i den nyzeeländska marknaden. Med, grossist- och detaljisttelekomprodukter och som backas upp av, Telstra, skulle du förväntar sig att gå hårt och sätta press på Telecom och Vodafone. Detta verkar inte vara fallet om, men det är, inte brist på bra grejer för TelstraClear att sälja: företaget, har två HFC-nät i Wellington och Christchurch, en del av sin, egen koppar accessnätet i olika städer, rikstäckande fiber ryggrad och mer.

Beväpnad med det, borde det kunna golv mycket av, konkurrens, skulle du tror.

Ta mobil till exempel: sedan TelstraClear vill ge, hela telekomtjänster till sina kunder företag och den offentliga sektorn, här, har det att erbjuda mobiltelefoni. Det borde inte vara ett problem, för det, inte med Telstras erfarenhet inom området.

På något sätt eller andra men har TelstraClear lyckats göra en, virrvarr av mobilen. Ursprungligen hade ett agentavtal med, Vodafone så att den kunde sälja telefoner och enheter. Detta kom till, ett slut ungefär två år sedan, med TelstraClear och Vodafone bråka, i offentliga och orsakar föga smickrande rubriker. Ingen kunde räkna ut, varför de två slogs dock istället för att arbeta fram en ny, avtal.

Ungefär samtidigt har TelstraClear också beslutat att bygga sin, äger 3G-nätet med hjälp av Ericsson redskap i … en enda provinsiell stad,. Återigen var alla kliade sina huvuden som det verkade mycket pengar, att spendera i ett område där folk drog sig tillbaka till och det var inte exakt, känd som full av tidiga användare av den senaste tekniken,. Verkar Sol Trujillo tänkte samma och beordrade proppen vara, drog på TelstraClear s Tauranga projekt.

TelstraClear sorteras sedan ut den mobila frågan genom att göra en, grossist affär med Telecom, sälja den senares CDMA / EVDO, nätverk. Det var en överraskning, eftersom Telstra i Australien var dikning, CDMA till förmån för UMTS. Telecom för konservering CDMA, främst, på grund av Telstras beslut. Australien är, trots allt, den största, roamingmarknaden för telekom.

En ännu större överraskning kom när vi lärt oss att TelstraClear, inte skulle ha tillgång till Telecoms skinande nya XT nätverk till 2011, tidigast. 3G XT nätet körs i 850MHz-bandet, och, skulle vara perfekt för TelstraClear kunder som vill ströva omkring i, Australien. De kunde använda Telstras nät helt glatt.

Förra veckan, dock TelstraClear och Vodafone har beslutat att vara, vänner igen. Ja, efter den enorma raden två år sedan, TelstraClear, återigen sälja Vodafones nättjänster (liksom, Telecom CDMA som för närvarande). Detta innebär TelstraClear, kunder kommer att ströva omkring på Vodafones nät i Australien, och inte, Telstras, såvida inte omkopplings telefoner.

TelstraClear kunder skulle kunna tro, “Bizarre … vad händer nu?

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow