T-Mobile BlackBerry Priv: Second titt visar tangentbord och Hub är övertygande

Tillbaka i november hade jag chansen att ta AT & T BlackBerry Priv för en spin och var mycket besviken i hårdvaran kvalitet och sub-par BlackBerry Hub erfarenhet.

T-Mobile precis släppt BlackBerry Priv och entusiastiska Des Smith skickade mig en att testa för ett par veckor. Tack vare programuppdateringar under de senaste månaderna, en djupare Dyk med Priv tjänar som min primära smartphone i en vecka, och en mycket mer solid bit av hårdvara, jag funderar på en swap från mitt pass till Priv.

BlackBerry behövs för att gå tillbaka till sin hårdvara QWERTY rötter. Med Passport de gjorde just det och en hel del mer.

En av mina största besvikelser med första Priv jag testade var funktionaliteten hos BlackBerry Hub. Som jag har sagt många gånger i mitt pass artiklar, är navet en av de främsta anledningarna att använda en BB10 OS-enhet. Jag är inte säker på om jag hade satt upp det felaktigt eller om någon av dessa programuppdateringar sedan Priv frigör fasta de frågor som jag såg tillbaka i November, men BlackBerry Hub på Priv nu fungerar mycket som vi ser på BB10 och jag kunde inte vara lyckligare.

Om ni minns, jag kunde inte ens få min Gmail-konto läggs till navet på den första Priv så det var definitivt frågor tillbaka i november.

BlackBerry Hub på Android fungerar som en fantastisk centrala kommunikations nytta och jag bara hittat problem med Facebook och Twitter. Dessa anslutningar tar dig ut till program med ett par tillbaka knapptryckningar som behövs för att komma tillbaka till hubben. Andra anslutningar hålla dig i navet och det är underbart att färgkoda olika tjänster och sedan snabbt hantera kommunikation direkt från Hub.

Inget slår BlackBerry Hub erfarenhet ett pass, men Priv är nära och mycket bättre än den osammanhängande typiska Android upplevelse där en kan hoppa in flera ansökningar för att hantera kommunikation. BlackBerry lyckades här med navet på Android och jag tar tillbaka det mesta av de dåliga saker som jag skrev i min första tagningen.

Den första Priv jag testade i november hade en ihålig känsla tillbaka, rörelse på vänster sida järnväg, en nedre högra hörnet som studsade och lösa volymknapparna. Tack och lov, har denna nya T-Mobile modell ingen av dessa hårdvaru brister, vilket leder mig att tro att jag kanske hade en defekt Priv första gången.

Med hjälp av denna Priv som min bruksbil också hade mig som använder det fysiska tangentbordet mycket mer än tidigare, vilket ledde till snabbare antagande av designen och förmåga att skriva in text i snabb takt. Jag insåg också den svala dra att acceptera det föreslagna ordet fungerar på Priv och älskar BlackBerry tangentbordet.

Medan Priv är ganska lång när skärmen skjuts upp för att avslöja tangentbordet, förmågan att dra upp och ner på tangentbordet för att bläddra igenom listor och sidor är fantastisk. Jag glömde att Priv hade denna förmåga och uppmuntra människor att prova det nästa gång de surfar på internet på Priv.

Jag också inte inser att du kan börja skriva bort på det fysiska tangentbordet för att initiera en Google-sökning. Den långa pressgenvägs stöd är en fantastisk effektivitet som jag upptäckte också med hjälp av Priv som bruksbil. Förmågan att trycka och hålla bokstäver för att initiera textmeddelanden, starta mina mest använda program, kortnummer familj, och mer är fantastiskt. Om du inte har installations lång press genvägar, sedan glida upp på displayen och komma igång nu.

Jag har välsignats med möjlighet att använda de senaste och bästa Android smartphones, till exempel Nexus 6P, LG V10 och Samsung Galaxy Note 5 så har några höga krav när det gäller Android-telefoner. Den Priv Kameran är inte så bra som vi hittar på dessa telefoner, men det är trevligt att ha en microSD-kortplats.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

BlackBerry Hub mervärde

Batteriets livslängd är inte så bra som jag hoppats, särskilt ger storleken på 3410 mAh. Jag kan ta sig igenom de flesta av en lång dag, men hoppas Marshmallow uppdatering med Doze stöd kommer att förbättra batteriets livslängd. Baksidan av Priv värms upp vid laddning och när de utför intensiva uppgifter.

Jag gillar personligen unika task switcher som presenterar levande app miniatyrer i en unik multi-sized format. Det är trevligt att se en unik ta på något sådant och jag tycker att det är både snygg och funktionell.

BlackBerry Priv erbjuder en ganska ren Google erfarenhet, är redan ser regelbundna säkerhetsuppdateringar, har en pedagogisk säkerhet app i DTEK, och erbjuder något annat än den vanliga svarta plattan.

Min kardemumman har förändrats avsevärt sedan november och om du letar efter en Android smartphone med fokus på effektiv kommunikation och en unik hårdvara tangentbord erfarenhet, så rekommenderar jag att du allvarligt överväga BlackBerry Priv.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Måste ha haft en citron, är hårdvara övertygande

Det är inte perfekt, men det är ett stort steg framåt för BlackBerry