Sydneys ekonomiska strategi ger större fokus på startutrymmen

Sydneys start industrin är inställd på att ta emot mer fokus, enligt utkast till dokument som pekar ut stadens strategi för ekonomisk utveckling.

Som en del av City of Sydney förslag strategi för ekonomisk utveckling (PDF), kreativa och digitala industrin är inställda på att få ett ökat fokus, med handlingsplaner nu tänkt att utvecklas för sektorerna. Specifikt identifierar strategin digitala verksamheter, i synnerhet som en central del av sina mål att vara en “grön, global, och ansluten” stad.

Just nu, men erkänner utkast till strategi att dessa branscher står inför betydande utmaningar i utbudet av prisvärda utrymmen, trots att det nyligen, öppna upp och stödja samverkande arbetsutrymmen, i Oxford och William gator.

Den identifierar närvarande Ultimo-Pyrmont, Eveleigh (på grund av den australiska Technology Park komplex), och grön fyrkant som stadens digitala industrin hubbar. För Ultimo-Pyrmont nav i synnerhet staden Sydney tror att nästan 20 procent av arbetstagarna i området är anställda i den digitala ekonomin. Dessutom, i alla branscher, småföretag (de med färre än 20 anställda) utgör mer än 80 procent av alla företag i Sydney.

En del av handlingsplanen för dessa branscher kommer att titta på att utvidga sitt arbete i öppna utrymmen för den lokala teknikindustrin ytterligare.

Ytterligare initiativ kan nämnas möjligheten att rulla ut ytterligare bidrag och sponsorprogram, samt att investera i infrastruktur.

Staden Sydney har också utvecklat förslag till åtgärdsplaner för detaljhandeln och turism, som sannolikt kommer att ha en liknande struktur som planerna för de kreativa och digitala industrin. Dessa förslag, liksom strategin är öppen för bidrag till den 30 september.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det