Social opinionsbildning bra biz kant för högteknologiföretag

IT-företag med global räckvidd bör inta en fast hållning i sociala frågor internt såsom de som involverar kön, ålder eller sexuell läggning, eftersom det finns konkurrensfördelar för detta. Hur detta uppnås och kommuniceras, dock är subjektiv och kan leda till företag som står inför onödiga motreaktion från konsumenterna, industri bevakare varna.

Google förra veckan lanserade sin “Legalize Love” kampanj, som representerar sin uppmaning att eliminera homofobi och avkriminalisera homosexualitet i hela världen. Firmaspokesperson Taj Meadows berättade webbplatsen Asien som samtidigt sin verksamhet och medarbetare finns på kontor runt om i världen, dess politik om icke-diskriminering är enhetliga.

På Google, vi uppmuntra människor att få hela sina själv att arbeta. I alla våra 60 kontor runt om i världen, är vi fast beslutna att odla en arbetsmiljö där anställda hos Google kan vara sig själva och frodas “, sade han.” Vi vill också att våra medarbetare ska ha samma allomfattande erfarenhet utanför kontoret, som de gör vid arbete, och för HBT (lesbisk, homosexuella, bisexuella och transpersoner) samhällen för att vara säkra och accepterat var de än är.

De första länderna riktade under kampanjen, enligt uppgift Polen och Singapore.

Social påverkans ger affärsnytta, två andra globala teknikföretag berättade webbplatsen Asien som vara social förespråkare ge konkurrensfördelar för verksamheten också.

Tracey Ho, mångfald i arbetslivet ledare för Asien-Stillahavsområdet på IBM, sade att förbli konkurrenskraftiga, Big Blue behöver personal befolkningar att spegla och förstå de olika marknaderna den tjänar. Detta i sin tur förenar olika kulturer, språk, geografiska ursprung, yrken, och perspektiv i, ett globalt integrerat företag, konstaterade hon.

För HBT medarbetare specifikt, strävar bolaget efter att skapa en atmosfär där de “värderas, befogenhet att tänka fritt, uttrycka sig och förnya sig, och att kunna bidra till arbetsplatsen och våra kunder”, tillade Ho.

IBM bildade därmed anställd Alliance for Gay & Lesbian Empowerment (EAGLE) nätverksgrupp som har till ändamål att främja ett säkert och öppen arbetsmiljö för alla anställda, samt erbjuda HBT personal möjligheter att nätverka både professionellt och socialt. Det syftar också till att ge dem plattformar för karriärutveckling och mentorskap och möjlighet att utveckla sin totala HBT strategi, sade hon.

Ur ett HBT perspektiv är godtycklig inkomst av denna gemenskap växer varje år, tillsammans med sin närvaro på arbetsplatsen och marknaden “, säger Ho.” IBM: s förmåga att ge tankeledarskap till våra kunder att ta itu valkrets marknader, samt ytterligare hävstångskundrelationer att identifiera andra affärsmöjligheter är det som gör denna unik affärsmodell och effektiv.

Mjukvarujätten Microsoft också, sa att det har varit en “pionjär” i mångfald på arbetsplatsen och var ett av de första företagen att erbjuda anställda till samma kön inhemska partners och inkludera sexuell läggning i sin policy icke-diskriminering över 23 år sedan.

Ett företag talesman sade: “Vi är stolta över våra produkter och tjänster, vårt varumärke och vår globala räckvidd Men utan tvekan, våra medarbetare är vår största tillgång För att lyckas är det viktigt att vi har en arbetsstyrka som är så olika som vårt.. kunder. Detta innebär att det är viktigt att gå längre än att bara förbjuda diskriminering och aktivt främja mångfald, jämställdhet och integration i vår arbetsplats. ”

På frågan om att vara röst- sociala förespråkare i mer konservativa länder kan orsaka negativa konsument bakslag, sade hon delaktighet är en viktig del av Redmond värderingar och är en integrerad del av företagets framgång.

“Dessa uttalanden motiveras av respekt för våra medarbetare och kunder. Vi respekterar synpunkter från dem som inte kan komma överens med vår position och vi är inte be någon att överensstämma med företagsperspektiv,” Microsoft talesman anges.

Var lyhörd för lokala normer, Eugene Tan, biträdande professor i juridik vid Singapore Management University (SMU), sade att han skulle generellt rekommendera företag med en global närvaro för att inta en fast hållning i sociala frågor såsom de som involverar kön, sexuell läggning, ålder, och nationalitet inom organisationen. Det måste finnas en universell uppsättning värden för företagets anställda att ansluta sig till, oavsett sin verksamhet, tillade han.

På så sätt är företagets värderingar och normer offentliggjordes till både interna och externa intressenter med fördel för att minska diskriminering på arbetsplatsen och att definiera vad företaget står för, förklarade Tan.

Men han påpekade att ta en fast hållning har en mängd olika uttryck och inte alla företag kommer att vara bekväm att gå ner samma väg som Google hade valt.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

“Google har valt att anta en aktivist hållning och uttrycka sitt stöd för HBT-rättigheter utanför företaget. Det är Googles privilegium. Andra tech företag kan inte vara så bekväm med att försöka vara en” game changer “där samhällsnormer berörs i utländska jurisdiktioner “lagen professor noteras.

Det viktiga är att företaget att göra sig juridiskt och etiskt, särskilt med avseende på dess interna intressenter, och att tillämpa normerna konsekvent över hela världen, tillade han.

Noterade dock en annan observatör finns det mycket få värde uttalanden som man kan göra slutgiltigt och tillämpa dem överallt. Enligt Ang Peng Hwa, chef för Singapore Internet Research Centre vid Nanyang Technological University (NTU), kan företagen förväntar sig någon form av konflikt när de förespråkar socialpolitik utanför deras organisationer.

När det gäller att avkriminalisera homosexualitet och främja icke-diskriminering, Ang sade i sfären av värden – huruvida de nationella, religiösa eller moraliska – företag som Google kommer att möta konflikter. Detta är, i synnerhet så på religiösa fronten, där många religioner rynka pannan på homosexualitet.

“Jag vet att kristendomen och islam – två stora religioner i vår del av världen -.. Gör något inte kan argumentera mot religiösa övertygelser Jag menar, om du argumenterar mot Gud, kan du hamna i en mycket varm plats utan luftkonditionering att ingen vill gå “, sade han och tillade att Singapores värsta kravaller anslöts till religionen så det finns en hel del känslighet i denna arena.

Direktören sade också att Singapores regering har offentligt förklarat det kommer att anta en “vi kommer inte att åtala” hållning, men detta kommer med en implicit förståelse för att HBT upprätthåller en låg profil. I praktiken finns det liten, om ens någon, diskriminering av homosexuella i näringslivet här, konstaterade Ang, och tillade att om det har förekommit, har han inte hört det.

Han rådde företag funderar på att ta en social ställning i känsliga frågor i Singapore eller flera delar av Asien, för att ta hänsyn till ironiska i situationen i USA.

“I USA, det finns alla typer av offentliga uttalanden och lagar som förbjuder homosexuella diskriminering men folk är kända för att ha dödats för att vara gay. I Singapore, och stora delar av Asien, lagar och offentliga uttalanden kan vara emot homofile men många homofile kan gå om sina liv utan trakasserier “, sade han.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott